• Westlandia za1 wint met twee mooie individuele acties van VFC.

  13 mrt 2023
 • Afgelopen zaterdag ontving Westlandia za1 thuis op Sportpark De Hoge Bomen VFC uit Vlaardingen, lotgenoot in de middenmoot van de tweede klasse E. De ‘Haringkoppen’ staan op 27 punten en de ‘Nalekers’ op 26 punten uit 16 wedstrijden. Theo Verbeek en Rob Klop hebben weer een zo goed als complete basis. Alleen Jari Duijvestijn is nog afwezig. Zijn vervanger Tim Janssen deed het onopvallend opvallend goed in het doel. Aanvoerder Vince Olsthoorn was op donderdag eerder van de training naar huis vertrokken en zou niet een hele wedstrijd spelen.

  Weinig tot geen doelpunten in de eerste helft In de eerste 10 minuten golfde het spel op en neer. Het eerste schot van Tim vd Voort werd afgevuurd van buiten de 16 en een vrije trap een minuut later van Tim werd gepakt door de keeper van VFC, Ralph Groen. Twee dingen vielen aan hem op: Hij stak met kop en schouders boven iedereen uit en hij was van 1976, 46/47 jaar oud. Hij pakte met groot gemak heel veel ballen.
  In de 14-de minuut schoot het bij Pim Mudde, de centrale verdediger en aanvoerder van VFC in de hamstrings. Hij moest ervan af. Westlandia za1 kreeg in het eerste half uur een handvol kansen, maar de ballen bereikten nooit het net vanwege reddingen van de keeper, vanwege een handje aan de bal door Tim vd Voort en een moeilijke kans en toch een doelpoging van dezelfde Tim, waarbij hij de bal raar raakte. De gevaarlijkste actie kwam van Yahya Reda, geen ‘Naleker’ maar een ‘Haringkop’ die op links door de verdediging slalomde alsof er niemand stond en alleen op Tim Janssen afkwam. Deze stopte tot twee keer toe een inzet van deze Yahya. Vijf minuten later was VFC nogmaals gevaarlijk. Deze keer uit een vrije trap. Het scorebord bleef op 0 – 0 staan. Vijf minuten voor de rust verliet Ricardo vd Zalm geblesseerd het veld. Mark van Kester kwam er voor hem in. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Omar Moussaoui schoot Mike Vijverberg, voor een keer mee in een aanval net naast het doel. Doelpuntloos zochten de twee teams de kleedkamers op.

  Eén doelpunt In de tweede helft werd de wedstrijd een tandje feller. Dat leverde Westlandia drie gele kaarten op. Na 5 minuten schoot Lars vd Berg van ver een vrije trap vrij hoog over. Dezelfde Lars stond trouwens centraal achterin met Timothy Le Duc sterk te verdedigen. Even later veroverde Dennis Verbeek de bal en had hij ineens een vrije doortocht naar het doel van Ralph groen. Zijn schot ging naast. In de 57-ste minuut ging Vince Olsthoorn naar de kant. Yordi van Beek ging op rechts in de voorhoede spelen en Stefan Bron schoof op naar het centrum. Westlandia kreeg een serie corners te nemen, maar die zijn een prooi voor de grijpgrage handen van Ralph Groen. In de 64-ste minuut is het alle hands aan dek na een overtreding op Yahya Reda. Hij werd onreglementair gestopt. De vrije trap verdween naast het doel. De 74-ste minuut werd de minuut van de waarheid. Jari Lievaart pikte de bal op, zo beetje bij de middellijn en begon aan een weergaloze solo langs 2 verdedigers (actie 1). Hij gaf de bal op maat voor op de in het doelgebied inlopende Stefan Bron. Die kopte de bal hard en zuiver in de bovenhoek (actie 2). In het laatste kwartier kon de thuisploeg de wedstrijd betrekkelijk simpel uitspelen. De ene broer Sander Lievaart kwam voor de andere broer Jari Lievaart. Mike Vijverberg kreeg nog een kans. Hij trok van achteruit op avontuur. Kaatste met Tim vd Voort en kwam vrij voor de keeper. Die verwerkte de bal tot corner.
  Het bleef bij een 1 – 0 overwinning en 3 punten meer op de ranglijst voor de Verbeek/Klop-boys.

  JvdM

   

  Foto doelpuntenmaker Stefan Bron