• Westlandia za1 wint van Hillegersberg o.a. met 3 goals van de nieuwe topscorer van het Westland.

  30 jan 2024
 • Afgelopen zaterdag, 27 januari 2024 ontving Westlandia za1 op de Hoge Bomen het Rotterdamse Hillegersberg. Het werd een bijzondere wedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Wim Lentz, oud-speler van Westlandia zo1 en trainer/begeleider van de zaterdagselectie van Westlandia.
  De wedstrijd begon 20 minuten later dan gepland vanwege een ernstige blessure in de voorafgaande wedstrijd op het hoofdveld.
  Na 5 minuten was de eerste kans voor de thuisploeg, een kopbal van Stefan Bron na een voorzet van Tim vd Voort. De kopbal ging over. In de 8ste minuut kreeg Hillegersberg een goede kans. De bal belandde op het dak van het doel.
  Tim v.d. Voort mocht zijn geluk beproeven in de 13de minuut bij een vrije trap van ver. Zijn poging vloog hoog over het doel. Precies 13 minuten later was het wel raak. Pepijn Vis passeerde op links met enkele soepele bewegingen zijn directe tegenstander en zette voor op Tim vd Voort. Die had drie, vier verdedigers om zich heen staan en goochelde wat met de bal aan de voet om tot een schot op doel te kunnen komen. Het lukte hem om de 1 – 0 binnen te schieten.
  In de 39ste minuut kwam Westlandia za1 met een flitsende aanval. Lars vd Berg was meegelopen. Van buiten de 16 produceerde hij een vlammende schot, dat de keeper van Hillegersberg, Eric Feenstra, geboortejaar 1974, met moeite wist te stoppen.
  De ploegen gingen rusten met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

  Al snel in de tweede helft werd een corner van Pepijn Vis door Tim vd Voort over het doel gekopt.
  In de 52ste minuut was Timothy Le Duc een keer mee ten aanval. Hij gaf een leep steekballetje op Rick van Schie. Die schoot de bal jammer genoeg net naast.
  Na een uur was er een dubbele wissel bij Westlandia za1. Rick van Schie en Dennis Verbeek werden ingeruild voor Jay Geeratz en Merlijn Steenman. In de 71ste minuut kwamen Dennis Koene en Sten Janssen van O18 in het veld voor Mike Vijverberg en Pepijn Vis. Drie minuten later schoot Tim vd Voort de 2 – 0 achter keeper Eric Feenstra.
  Sten Janssen was al enkele keren gevaarlijk geweest op links, toen hij in de 81ste minuut een afvallende bal snoeihard binnenschoot. 3 – 0.
  Drie minuten later gaf Sten voor op Tim vd Voort. Die kopte in eerste instantie de bal tegen de keeper, maar de teruggekaatste bal werkte hij uiteindelijk wel in het doel. 4 – 0. Dat werd ook de eindstand.

  Het team van Theo Verbeek en Rob Klop begon goed aan de tweede helft van de competitie en doet gewoon mee in de strijd om de eerste plaats. En Tim van de Voort nestelde zich op de eerste plaats van het topscorersklassement van het Westland met 14 doelpunten.

  JvdM
  ----
  Voorbeschouwing: Westlandia za. 1 treft voor het eerst Hillegersberg

  Westlandia za. 1 vervolgt komende zaterdag vanaf 15:00 uur de competitie in de 2e klasse met een thuiswedstrijd. Hillegersberg is voor het eerst in de historie onze tegenstander op de Hoge Bomen. 

  De Rotterdammers degradeerden 2 seizoenen geleden uit de 1e klasse zondag, naar de 2e klasse zaterdag. Met slechts 25 punten eindigde men vervolgens op de 9e plaats in 2F. In de nacompetitie wist men zich knap te handhaven. Ter vergelijking HVC'10 had in onze klasse (2E) 36 punten en werd ook 9e, maar degradeerde in juni 2023 via de nacompetitie.

  Ook dit seizoen hebben ze het, zeker met het maken van doelpunten, lastig. Dat probleem lijkt in de laatste 3 wedstrijden overigens redelijk getackeld te zijn, want er werden toen 6 van de 9 goals gescoord. In 2 van die wedstrijden leverden die goals ook de eerste 2 overwinningen van het seizoen op (Nieuwekerk 3-2 en Vitesse D. 2-1).

  Westlandia ging op 9 december, na een prima 5-1 overwinning op Vitesse D., met een 3e plaats de winterstop in. Na een vrije periode en een geslaagd trainingskamp in Spanje werd de draad weer opgepakt met wedstrijden tegen CWO 2-2 en RKDEO. Die inspanningen moeten er weer voor zorgen dat de mannen van hoofdtrainer Theo Verbeek en zijn staf de 1e helft van het seizoen een goed vervolg gaan geven.

  P1 in deze 2e klasse gaat over 13 speelrondes (12 wedstrijden). Komende zaterdag rond de klok van 17:00 uur zullen we weten of Westlandia ook de laatste wedstrijd in P1 met succes heeft afgewerkt. De periodetitel kan overigens zaterdag beslist gaan worden. Koploper CION gaat dan op bezoek bij nr. 2 Oliveo. 

  Wedstrijdbal is beschikbaar gesteld door Total Green Europe B.V. uit Naaldwijk

  ------

  Zaterdag 2 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Het duel bij Die Haghe werd afgekeurd. Nu mogen de mannen van trainer Hans v.d. Kruk op de Hoge Bomen aantreden tegen nr. 4 Ter Leede. De club uit Sassenheim heeft 6 punten meer dan Westlandia. Aftrap is om 12:30 uur. 

  Bij aanvang van dit duel en dat van zaterdag 1, zal stilgestaan worden bij het overlijden van trainer/leider Wim Lentz.

  Tot slot wil de zaterdagselectie van Westlandia iedereen bedanken voor het (financieel) mogelijk maken van het trainingskamp in Madrid.

  ------

  Fr@
   
  Westlandia O16 pakte afgelopen zaterdag tegen Quick de winst (1-0). Westlandia zo. 1 had een mooie middag tegen Poortugaal (4-3). O15-O17 en O19 lieten de punten aan de tegenstander. 
  De andere teams kwamen niet in actie.
   
  Programma 27 januari 2024


  plts thuis plts uit   eerder dit seizoen


  8e RKAVV 10e Westlandia zo. 0-1 Westlandia zo.-RKAVV 1-3. Voorbeschouwing
  3e Westlandia za.1 11e Hillegersberg 4-0  
  9e Westlandia za.2 4e Ter Leede 2-2 ---
  --- Westlandia O23 --- Gemert 5-2 Westlandia O23-Gemert 4-0
  8e Westlandia O18 --- Alphense Boys 0-0 Westlandia O18-Alphense Boys 0-1
  6e Westlandia O17 8e Spartaan'20 1-2 ---
  4e Westlandia O16 8e DHC 1-0 ---
  8e Barendrecht 7e Westlandia O15 5-2 Barendrecht-Westlandia O15 1-2