• Westlandia za1 wint via een kolderiek doelpunt van DSO

24 okt 2021
  • Op zaterdag 23 oktober 2021 was Westlandia gastheer van DSO, de koploper in de Tweede Klasse C. De ploeg uit Zoetermeer was niet alleen koploper, maar ook nog zonder puntverlies met 12 punten uit 4 wedstrijden. Westlandia behaalde 7 punten uit 4 wedstrijden.

De omstandigheden waren goed, aardig weer, behoorlijk veel publiek, maar in de eerste helft was daar niet zoveel van te zien op het veld. Er waren wel kleine kansen, maar die brachten de toeschouwers niet in extase. Eén actie in de 40e minuut was heel belangrijk voor het verloop van de wedstrijd. Jeffrey Aarts van DSO maakte een ernstige overtreding op Mike Vijverberg. Hij onderbrak daarmee een opmars met de bal aan de voet richting het DSO-doel. Scheidsrechter A.de Jong constateerde dat uiteraard en liep rustig naar de plaats des onheils. Je zag hem ahw de kleur kiezen: geel of rood. Het werd rood. De boosdoener accepteerde zijn lot en liep zonder enig misbaar het veld uit. Beide ploegen volgden hem 5 minuten later. Ruststand 0 – 0.

In de tweede helft zagen we wel acties en was er volop spanning.

Westlandia wist dat er tegen 10 DSO-ers mogelijkheden op winst waren. Al na 4 minuten was het raak voor de thuisploeg met een hoofdrol voor Sven Wolsheimer, de keeper van DSO. Hij was in zijn doelgebied in het bezit gekomen van de bal. Roy van Beek was toevallig een beetje in de buurt en liep in de richting van de keeper met bal. Roy draaide zich om. De DSO-doelman schoot de bal weg… en deze verdween via de rug van Roy van Beek tergend langzaam in het doel. Roy van Beek scoorde met zijn rug.

Ook over deze situatie moest scheidsrechter A. de Jong even nadenken, maar hij constateerde niets dat op een overtreding leek bij Roy van Beek.

In het verdere verloop van de tweede helft kreeg Westlandia enkele kansen om de score uit te breiden. Een vrije trap van Lars vd Berg, een slap schot Tim vd Voort na aangeven van Rick van Schie (foto). Een schot van Ricardo vd Zalm, dat door de keeper uit het doel geranseld werd. Een bal op de paal van Roy van Beek, toen hij vrij voor de keeper opdook.

In de 65e minuut ging Yordi van Beek een op een op de keeper van DSO af. Er was ruimte er was tijd, maar het eind van het liedje was dat Yordi niet de 2 – 0 binnenschoot.

Dit alles zorgde ervoor dat de tien man van DSO weer in een beter resultaat gingen geloven. Westlandia za1 liet zich steeds weer in de verdediging dringen.

In blessuretijd kreeg Delano de Rooij van DSO een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Jari Duijvestijn stopte de hard ingeschoten bal en ook het schot van Reza Rahimi van DSO pakte hij. Het bleef na een zenuwslopend slot van de wedstrijd 1 – 0 voor Westlandia za1.

JvdM