• Westlandia za1 zakt tegen Te Werve op een veel te warme winterdag toch door het ijs.

  3 feb 2020
 • Voor de trainingsstaf was het weer serieus puzzelen op de opstelling. Op donderdag heeft de zaterdagselectie afscheid genomen van Jerichio Valentijn. Hij kwam met voor hem positieve berichten uit Bulgarije. Hij kreeg, zoals het er nu naar uit ziet een contract bij Spartak Varna voor een half jaar met een optie voor nog een jaar. Een jongensdroom die uitkomt! Weer een jongensboek dat geschreven kan worden! We gaan hem met belangstelling volgen.

  De wedstrijd tegen Te Werve was de eerste in het tweede gedeelte van de competitie. In de allereerste wedstrijd stonden beide teams ook tegen elkaar op De Hoge Bomen. Westlandia leed toen een teleurstellende nederlaag. Dat kon en moest zaterdag beter. De stand op de ranglijst gaf goede hoop op een goed resultaat.

  Op een winderig Sportpark Vredenburch kwam Westlandia goed uit de startblokken. De ploeg ging door, waarmee het in de voorgaande wedstrijd thuis tegen Kagia geëindigd was: lekker op de aanval spelen. Het leverde geen echte kansen op. Dat deed Te Werve beter. Bij de eerste de beste aanval, over links kwam de bal scherp voor het doel van Jari Duijvestijn. Via het been van Marvin Vollebregt verdween de bal in het doel. Jari kon nog alleen maar vissen. 1 – 0.(12-de minuut)

  Niet veel later kreeg Westlandia een goede scoringskans. Tim van der Voort mocht een vrije trap nemen. Hij schoot de bal echt prachtig in, maar keeper Jay Veerman ranselde de bal uit zijn doel. Het zou een opwarmertje zijn. Danny van Voskuilen kreeg een goede kopkans, maar de bal kwam aan de verkeerde kant van de paal.

  In de tweede counter kwam Te Werve op 2 – 0 (18-de minuut). Abdelhak Bojaada speelde Jari Duijvestijn uit. Te Werve putte vertrouwen uit de voorsprong en ging gemakkelijker voetballen. Dat leverde uiteindelijk ook de 3 – 0 op in de 33-ste minuut. Middenvelder André Daling schoot de bal vanaf de rand van de 16 in het doel. Tim van der Voort kreeg vlak voor de rust nog een goede kans op een doelpunt. Hij schoot uit een voorzet van links de bal hard in, maar een voet op de doellijn stond een doelpunt in de weg. Ricardo van der Zalm had ook nog een memorabele doelpoging. Zijn schot kwam niet verder dan de maagstreek van Mohammed Faloun. Ruststand 3 – 0.

  De mannen van Sieme Zijm en Ruud Bijl begonnen ondanks de achterstand vol goede moed aan de tweede helft. Ze hadden in ieder geval de wind mee. Al snel in de tweede helft werd er een overtreding gemaakt op Stef Geertsema, 2 meter buiten het strafschopgebied. Tim van der Voort kon weer aan de bak. Deze keer gaf hij de keeper van Te Werve geen kans. 3 – 1 (54-ste minuut).

  Westlandia ging weer geloven in een resultaat. Een verkeerde, te korte terugspeelbal werd op gepikt door Sahin Kalkanoglu en de geboden kans werd vakkundig afgemaakt. 4 – 1 (62-ste minuut).

  De Naaldwijkers lieten zich niet uit het veld slaan en bleven het doel van Te Werve bestoken. Het was de behendige Nick Ruigrok (foto), die na een partijtje doorkoppen aan de bal kwam, het strafschopgebied penetreerde, een te wilde sliding van Laugter Oti-Bonsu ontweek en de bal binnen ramde. 4 – 2 (66-ste minuut). Vervolgens had Westlandia alle geluk van de wereld dat Te Werve enkele goede kansen niet wist te benutten.

  Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Westlandia voor de derde keer een vrije trap en weer een paar meter buiten het strafschopgebied. Tim van der Voort was deze keer het slachtoffer van een overtreding. Hij ging weer achter de bal staan en haalde verwoestend hard uit. De bal sloeg via de onderkant van de lat in de touwen. 4 – 3(90-ste minuut)

  Er restte nog wat blessuretijd. Daarin gebeurde nog van alles. Te Werve wist zelfs nog een keer het doel te vinden. De wedstrijd eindigde in een 5 – 3 nederlaag voor groen wit.

  In de tweede helft toonde Westlandia veerkracht, maar dat leverde geen punten op. Westlandia zakte door het ijs, dat er niet lag op Sportpark Vredenburch en Huib van Soede Oostrom glimlachte na afloop van oor tot oor.

  Te Werve – Westlandia za1

  Ruststand: 3 – 0

  Eindstand: 5 – 3

   

  Monster za2 – Westlandia za2

  Eindstand: 1 – 1

  De mannen van Hans van der Kruk en Rob Klop staan in de middenmoot van de reserve eerste klasse. Om precies te zijn op de 8-ste plaats met 17 punten uit 14 wedstrijden.

   

  JvdM