• Westlandia zo.1 gastheer voor Heino

28 sep 2022
  • Zondagmiddag 2 oktober vanaf 14:00 uur kan Westlandia zich gaan revancheren voor het puntverlies in de laatste 2 duels in de 4e divisie. De wedstrijd tegen Heino staat op de Hoge Bomen onder leiding van de heer Tiesinga.

Heino promoveerde eind juni voor het eerst naar dit niveau in het amateurvoetbal. De winnaar van de 3e periode in 1E verzilverde de prijs via de een spannende nacompetitie.

De start in de 4e divisie verloopt minder rooskleurig. Uit de 5 gespeelde competitiewedstrijden werd alleen bij Hollandia 1 punt behaald. Afgelopen zaterdag ging ook de derby tegen aartsrivaal Rohda Raalte, op eigen veld, met 2-0 verloren. Het was lange tijd een duel met veel strijd, maar in de slotfase ontbrak het de thuisclub aan kracht om er nog een goed resultaat uit te slepen. De ploeg uit Raalte nam verdiend 3 punten mee naar huis.

Westlandia verloor afgelopen zondag voor het eerst deze competitie, Het was ook de eerste keer dat RKAVV thuis (3) punten afpakte van de groen-witten in een duel in de hoofdklasse/4e divisie. Trainer Cesco Agterberg weet de nederlaag o.a. aan het de duelkracht van de tegenstander. Het AD kopte dat het een wedstrijd was "tussen de mannen en de jongens". Op zich niet vreemd, want RKAVV stond bij de aftrap met 9 spelers geboren in de vorige eeuw in het veld.. Westlandia begon op de Kastelenring in Leidschendam het duel met 7 spelers die deze eeuw pas geboren zijn. In de 79e minuut debuteerde de pas 19-jarige Joey Scholtes in een officiële KNVB wedstrijd voor zondag 1, waardoor we met 9 "jonkies" eindigden.

Westlandia tegen Heino is een treffen zonder historie. Heino is sinds afgelopen weekend de nieuwe hekkensluiter in onze divisie. Sinds ons duel tegen Velsen weten we maar eens te meer dat het lastige wedstrijden zijn voor Westlandia.

Tegen 4 uur zullen we weten of de groen-witten, met steun voor de eigen aanhang, weer de flow te pakken hebben of .... weer tegen dezelfde steen zijn gestoten.

----

Nr. 7 Westlandia O21 gaat zaterdag op bezoek bij nr. 8 De Treffers in Groesbeek. Het duel tegen de hekkensluiter van de 4e divisie start om 13:00 uur. Afgelopen weekend hadden onze beloftes een vrij weekend. Diverse spelers kwamen wel in actie bij andere teams.  Afgelopen maandag werd ook geoefend tegen Excelsior M.. De groep van Corné van Doorn verloop nipt met 2-1 van de 3e divisionist.

Fr@