• Westlandia zo. 1 naar Alcides

  26 jan 2023
 • Voor de zondagselectie staat op 29 januari a.s. een verre uitwedstrijd op het programma. De selectie van trainer Cesco Agterberg en zijn staf mogen naar Sportpark Ezinge in Meppel. In de 7e speelronde van P2 in deze 4e divisie wordt gespeeld bij en tegen Alcides.

  De Drentse club had afgelopen ronde een lastige uitwedstrijd bij Rohda Raalte. Volgens de media kwam men met een 5-1 nederlaag nog goed weg. Toch vond de trainer van Alcides dat er, bij balbezit, door zijn ploeg wel goed werd gespeeld. In de voorbereiding op het duel tegen ons, zal hij zeker hameren op scherpte vanaf de aftrap. Zowel bij de start, als direct na rust, wist Rohda te scoren. Overigens won Alcides de heenwedstrijd van Rohda wel met 1-0. 

  nr. 13 Alcides heeft de laatste 4 wedstrijden op eigen veld verloren. Men kan dus een succes voor eigen aanhang hard gebruiken, want de huidige plaats in de gevarenzone zal niet de doelstelling zijn voor dit seizoen.

  In de heenwedstrijd tegen Alcides had Westlandia het best wel lastig. Pas in de slotfase wisten wij het verschil te maken. Sergi Roeleveld en Jeremy van Uunen maakten toen, begin september, hun eerste competitiegoals op de Hoge Bomen. Inmiddels heeft Jeremy al 11 en Sergi 5 doelpunten in de 4e divisie gescoord.

  Het resultaat van de start van de competitie van Westlandia zo. 1 in 2023 was netjes met een 3-1 overwinning op De Zouaven. Toch zal de technische staf zeker dingen hebben gezien om nog verder fijn te slijpen. Zo heeft het vlaggenschip bijv. al in 15 van de 16 gespeelde competitiewedstrijden de nul niet weten vast te houden. Ook onze komende tegenstander heeft de laatste 12 competitiewedstrijden last van hetzelfde probleem. Kans is dus groot dat komende zondag, rond de klok van 4 uur, géén 0-0 eindstand op de borden zal staan.

  -----

  Westlandia O21 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Het veld bij Hercules was niet bespeelbaar. Zaterdag vanaf 12:30 uur kan men op De Hoge Bomen in de voorjaarscompetitie van de 4e divisie aan de bak tegen De Treffers. De mannen van Corné van Doorn hebben wat goed te maken, want 2 maanden geleden werd er in Naaldwijk van die Gelderse ploeg  met 6-3 verloren (najaarscompetitie).

  Affiches van andere jeugdselecties:

   

  • 4e divisie 11:15 Roda '46 - Westlandia O15 
  • 4e divisie 15:15 Fortuna S. - Westlandia O16
  • 4e divisie 14:15 IJsselmeervogels - Westlandia O17
  • 4e divisie 12:30 Roda JC  - Westlandia O18
  Meer info staat op de site van Westlandia