• Westlandia zo. 1 ontvangt Alphense Boys

  10 mei 2023
 • Zaterdagavond vanaf 18:00 uur mag Westlandia voor eigen publiek aantreden tegen Alphense Boys. De voorlaatste thuiswedstrijd in de 4e divisie staat onder leiding van de heer Helgering.

  Afgelopen zondag kon de zondagselectie zich in Purmerend niet revancheren voor de teleurstellende resultaten in de dagen daarvoor. Bij één van de betere ploegen in de 4e divisie werd met 4-0 verloren. De winst van Purmersteijn was verdiend, maar het was wel jammer dat we uit een aantal behoorlijke kansen, géén goal konden scoren.

  Dinsdagavond was er wel succes voor de formatie van trainer Cesco Agterberg in de 1/4 finale van de Haaglanden cup. In al weer de 52e wedstrijd van dit seizoen werd Voorschoten'97 met 5-0 verslagen. De 1/2 finale tegen 3e divisionist Quick staat gepland op De Hoge Bomen op 16 mei a.s..

  Tegen Alphense Boys kunnen we zaterdag vrijuit spelen en dus de eigen aanhang vermaken. Onze positie in P3 (nu 13e met slechts 5 punten), kan ook wel een boost gebruiken.

  Voor de gasten liggen de belangen anders. Na 27 van de 30 wedstrijden staan ze slechts 2 punten boven de p/D-plaatsen. 3 punten kunnen ze goed gebruiken, want volgende week treffen ze directe concurrent De Zouaven. 

  Afgelopen ronde speelden de Boys een knotsgekke wedstrijd tegen Rohda Raalte (4-4). Na 90 minuten kwam de club uit Drenthe op voorsprong. Alphense Boys gaf niet op en wist vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker te scoren. 

  In de heenwedstrijd tegen Westlandia scoorde Alphense Boys ook, ver in blessuretijd, de gelijkmaker (3-3). In de ogen van de arbiter was er echter een overtreding begaan tegen één van onze verdedigers, waardoor wij toch de 3 punten mee naar Naaldwijk namen. Natuurlijk werd die cruciale beslissing zowel tijdens als na de wedstrijd betwist. De beelden en de nabeschouwing zijn HIER te zien (bron Studio Alphen). 

  Zaterdagavond ronde klok van 20:00 uur start de feestelijke 3e helft. Zou mooi zijn als de groen-witten dan een overwinning kunnen vieren. 

  ------

  Westlandia O21 gaf afgelopen zaterdag alles om een goed resultaat tegen MVV Maastricht uit het vuur te slepen. Tot enkele minuten voor tijd stonden onze beloftes, wel met kunst- en vliegwerk, nog op een 1-0 voorsprong. De Limburgers kregen, bij een ogenschijnlijk redelijk normaal duel in de 16, een (benutte) pingel die VAR-waardig was. Kort daarna verdween een zondagsschot achter onze prima keepende doelman Tony Zuyderwijk. De druiven waren, na de 2-1 nederlaag, behoorlijk zuur voor de mannen van Corné van Doorn. Gelukkig verloren de directe concurrenten ook, zodat de strijd om handhaving nog niet is beslist. Komende zaterdag om 15:00 uur speelt nr. 8 Westlandia O21 bij nr.7 Spartaan'20. Onze achterstand op de Rotterdammers is 2 punten. 

  Overige wedstrijden selectieteams op 13 mei 2023

   

  • 10:00 Westlandia O15 - Roda JC
  • 11:00 Westlandia O16 - DHC
  • 15:00 Westlandia O18 - MVV Maastricht
  • Westlandia O17 is vrij
  Complete programma voor het weekend staat HIER
   
  Fr@.