• Westlandia zo.1 ontvangt Purmersteijn

16 nov 2022
  • Zondag 20 november nieuwe ronde en dus ook weer nieuwe kansen. Westlandia zo. 1 kan zich tegen Purmersteijn, voor eigen publiek, revancheren voor 2 achtereenvolgende zeperds op de Hoge Bomen. De wedstrijd die onder leiding staat van de heer v.d. Vaart begint om 14:00 uur.

Het zal wederom een uitdaging worden voor onze selectie, want de komende tegenstander wist in 10 van de 11 wedstrijden 29x te scoren. In de laatste 3 duels mochten de tegenstanders 14x extra aftrappen en kreeg de ploeg uit Purmerend géén goal tegen. Men is daardoor opgeklommen naar de 3e plaats. Thomas Schaap is met 11 goals dé scherpschutter van deze 4e divisie.

Purmersteijn was 2x eerder te gast op de Hoge Bomen. In 2011 was dat een duel waarin we handhaving af moesten dwingen in de hoofdklasse. We wonnen met 4-2. Er kwam door het faillissement van RBC Roosendaal nog een plek vrij in de hoofdklasse. Purmersteijn won dat extra toetje in Zeist met 2-0 van Achilles'12. Uniek, want er had nog nooit een ploeg uit Purmerend op dat niveau gespeeld. Daarom waren ze in maart 2012 in Naaldwijk onze tegenstander in een duel in de hoofdklasse. We wonnen ook toen en wel met 3-1. Helaas volgde daarna 2x degradatie voor Purmersteijn en was men pas weer in seizoen 20217-2108 terug in de hoofdklasse.

De afgelopen dagen stonden voor Westlandia natuurlijk in het teken van het 100 jarig bestaan. Naast deelname aan de festiviteiten, heeft trainer Cesco Agterberg met zijn selectie ook gewerkt aan het zetten van de bekende punten op de i. De trainingen en (video-) besprekingen moeten helpen om in P2 weer stappen te maken voor een mooie klassering in deze divisie.  Door onze 3-0 overwinning bij Hollandia, staan we na 1 speelronde in P2, samen met Purmersteijn en 5 andere ploegen gedeeld 1e.

Rond de klok van 4 uur zullen we weten hoe het zich verder ontwikkelt.

------

De beloftes kwamen afgelopen zaterdag wel in actie. Bij Quick Boys werd met 5-1 verloren. Komende zaterdag komt De Treffers O21 op bezoek. In Groesbeek werd het eerder dit seizoen 2-1.
    De aftrap is om 12:30 uur

Fr@