• Westlandia zo. 1 op jacht naar (doel-)punten bij DSO

4 okt 2023
  • Komende zaterdag vanaf 14:30 uur nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Westlandia zo. 1 (13e in de 4e divisie) gaat op bezoek bij nr. 14 DSO. Het belooft een spannend duel te gaan worden, want beide teams snakken naar een goed resultaat en een plaats boven de beruchte streep.

Voor DSO zal het, na 2 succesvolle jaren wennen zijn op dit niveau.
    2 Seizoenen geleden eindigde de ploeg uit Zoetermeer op de 2e plaats. Westlandia za. 1 was toen één van de tegenstanders. Op de Hoge Bomen wonnen de mannen van trainer Theo Verbeek met 1-0, maar de uitwedstrijd werd (geflatteerd) met 6-2 verloren. DSO werd vervolgens winnaar van de nacompetitie.
    In de 1e klasse had men een langere adem dan Wippolder, Die Haghe en VELO. Met 6 punten voorsprong werd DSO dit voorjaar kampioen. De basis voor dit succes werd gelegd om sportpark Bentwoud, want daar werden alle wedstrijden gewonnen. In de 2e klasse C werd het seizoen daarvoor ook maar 2x gelijk gespeeld op eigen veld.

In de eerste thuiswedstrijd in de 4e divisie moest men, voor het eerst sinds lange tijd, direct een nederlaag slikken tegen ASWH (1-2). Ook Poortugaal (1-4) en FC 's-Gravenzande (0-2) vertrokken met 3 punten huiswaarts. Het is wel verrassend dat men punten pakte bij het ambitieuze SC Feyenoord (3-3) en HBS (2-1)

Westlandia heeft lastige weken achter de rug. In de historie van de club verloor het vlaggenschip  (voor zover bekend) nog nooit 3x op rij met 3-0. Tegen RKAV Volendam en FC 's-Gravenzande, waren we niet echt kansrijk, maar afgelopen zaterdag tegen LRC had er zeker meer in gezeten. Ondanks de nodige kansen, wilde de bal niet in het groen-witte net.
    Afgelopen dinsdag speelde Westlandia zo. 1, aangevuld met de beloftes uit O23, een oefenwedstrijd bij Excelsior M. De tricolores wonnen aan de Lavendelstraat met 1-0.

Het wordt overigens sinds 1975 al de 5e maal dat het 1e van de zondag voor de competitie naar Zoetermeer gaat. De laatste keer was in februari 1998 in de de 2e klasse C van het zondagvoetbal. Door goals van good-old Leo Schelvis (2x) , Ruud Zwinkels en Richard van Schie, won de ploeg van trainer Richard Grootscholten met 4-1 van DSO.

Op 5 augustus 2023 speelden beide teams nog een onderlinge oefenwedstrijd in Zoetermeer. Het werd toen 3-3. Voor het team van Maurizio Ceccucci en zijn staf scoorden Nino van Schie, Dinand Kuhn en Mark v.d. Zalm.

Zaterdagmiddag na het laatste fluitsignaal van de heer Akkaya zullen we weten of onze jongens ook deze keer weer de doelman van DSO kunnen passeren en 1 of 3 punten mee naar Naaldwijk nemen.

Overige wedstrijden selectieteams:

Na de succesvolle zaterdag voor diverse selectieteams, zal komende ronde weer gestreden moeten gaan worden voor de punten. We beginnen weer met 0-0 bij:
    • 10:00 uur Westlandia O15 - FC Eindhoven
    • 12:00 uur Orion (Nijmegen) - Westlandia O17
    • 12:15 uur Westlandia O23 - Gemert
    • 12:15 uur Westlandia za. 2 - RKDEO
    • 12:45 uur Alexandria'66 - Westlandia O16
    • 15:00 uur Westlandia za. 1 - VFC (voorschouwing)
    • 15:00 uur Westlandia O18 - JVOZ
    Fr@