• Westlandia zo. 1 start competitie bij Poortugaal

  23 aug 2023
 • Dit seizoen spelen voor het eerst zaterdag- en zondagteams in de 4e divisie in een en dezelfde poule. Voor de selectie en supporters betekent het weekend-voetbal meer aansprekende wedstrijden en de reisafstanden zijn te overzien. We beginnen zaterdagmiddag 26 augustus bij SV Poortugaal.

  De club is in 2018 ontstaan uit een fusie tussen VV Oude Maas (zaterdag) en PSV Poortugaal (zondag). Men besloot om het standaardteam in het zaterdagvoetbal te laten starten, want Oude Maas speelde daar al in de 1e klasse. Door perikelen in de voetbalpyramide en de Corona lockdowns met de afgebroken competitie, mocht koploper Poortugaal in 2020, zonder kampioen te worden, promoveren naar de hoofdklasse. Afgelopen seizoen werden ze keurig 7e met 49 punten uit 30 wedstrijden.

  Nu mag nieuwe trainer Oscar Biesheuvel met de jonge fusieclub proberen hoge ogen te gaan gooien.
  Voor wat het waard is..... Poortugaal had een goede voorbereiding, want in 7 wedstrijden tegen sterke tegenstanders werd niet verloren. De achterhoede werd slechts in 3 van die duels maar 1x gepasseerd. De generale voor de start van de competitie werd met 6-0 gewonnen van Nootdorp.

  Zoals bekend heeft Westlandia zo. 1 ook een nieuwe technische staf ,die onder leiding staat van hoofdtrainer Maurizio Ceccucci. Door 3e divisionist Quick, in de TOTO KNVB beker, met 3-1 te verslaan, hebben zij het eerste succesje al te pakken. In dat duel speelde aanvoerder Desley Bransen overigens zijn 200e duel in ons vlaggenschip. 

  De resultaten in de overige wedstrijden tijdens onze voorbereiding waren wisselend. Logisch, want de trainers werken aan een uitgebalanceerd en fit team met bijpassende speelwijze en dat kost tijd 

  De laatste keer dat Westlandia zo. 1 in de competitie bij PSV Poortugaal speelde, was in oktober 1968. De groen-witten wonnen toen met 2-0 met goals van oud-voorzitter Ton Ballering en Cees van Dam sr.
  In dit kalenderjaar oefenden we al 2x tegen Poortugaal. Zowel in januari als in juli werd het 0-0.

  Zaterdag rond de klok van 16:30 zullen we weten of scheidsrechter Babat deze keer wel een winnaar op het wedstrijdformulier kan zetten.

  Adres SV Poortugaal

  Sportpark Polder Albrandswaard
  Albrandswaardseweg 84 B
  3172XC Poortugaal

  Voor de voetballiefhebbers die niet af (kunnen) reizen naar Poortugaal is er op De Hoge Bomen ook genoeg om van te genieten. De "kraker" is natuurlijk vanaf 12:30 uur het bekertreffen van Westlandia O23 tegen FC 's-Gravenzande O23.  Aansluitend oefent Westlandia za. 1 om 15:00 uur tegen SC Monster.
   
  Complete programma staat HIER
   
  Wie weet tor zaterdag.
  Fr@