• Westlandia zo. komt zaterdag al in actie in Haren

5 okt 2022
  • Zaterdagavond 8 oktober om 18:45 uur moet Westlandia zo. 1 al aan de bak in Stadion Esserberg te Haren. Dan is Be Quick 1887 onze tegenstander voor een duel in de 4e divisie. Deze avondwedstrijd staat onder leiding van de heer Kieft.

Het is al bijna 5 jaar geleden dat het vlaggenschip te gast was in Groningen. Na een busreis van ruim 2,5 uur wisten de groen-witten de competitiewedstrijd in de 3e divisie met 5-2 te winnen. Onze jongste 2 spelers waren toen 23 jaar. Afgelopen zondag tegen Heino kwamen bij Westlandia 11 spelers in actie die nog 23 jaar moeten worden. Dat verklaard ook dat toen géén enkele naam van de huidige spelersgroep op het wedstrijdformulier vermeld stond .

Nr. 9 Be Quick heeft na 6 wedstrijden 7 punten verzameld. De openingswedstrijd werd op eigen veld met 3-1 verloren van VOC. Alphense Boys werd in Haren wel met 4-1 verslagen. Voorts waren er 4 gelijke spelen. De laatste puntendeling was afgelopen weekend bij Rohda in Raalte (0-0).

Westlandia pakte afgelopen zondag op De Hoge Bomen de 3 punten door Heino te verslaan. Wij hebben als nummer 4 daardoor 6 punten meer dan onze komende tegenstander. Met 18 gescoorde goals voert Westlandia de lijst in deze 4e divisie aan. Verdedigend valt er nog wel wat te winnen, want er zijn maar 2 ploegen die meer dan 13 goals tegen hebben gehad. Be Quick scoorde slechts 7x maar heeft met 6 tegengoals, op RKAVV de minst gepasseerde verdediging.

Rond de klok van half 9 zal zaterdagavond blijken of de Westlandianen de goede verdediging van Be Quick hebben kunnen slechten. Na de 3e helft in Haren, staat er nog een (lange?) 4e helft in Groningen op het programma. In de loop van zondag keert de selectie pas weer terug naar het Westland.

----

Westlandia O21 wacht nog op de eerste overwinning. Afgelopen zaterdag won De Treffers in Groesbeek met 2-1 van de beloftes van trainer Corné van Doorn. Komende zaterdag komen de beloftes van MVV Maastricht op bezoek. De thuiswedstrijd tegen de nummer 2 uit deze 4e divisie begint om 12:30 uur

Fr@