• Westlandia zo. mag aan de bak

  1 aug 2019
 • Komende zaterdagmiddag oefent Westlandia zo. 1 vanaf 15:00 uur thuis tegen Quick Boys.

  De ploeg uit Katwijk promoveerde in juni via de nacompetitie naar het hoogste “amateurniveau”. Onder leiding van nieuwe trainer Edwin Grünholz zal men alles in het werk willen stellen om in de 2e divisie een rol van betekenis te gaan spelen.
  In zijn selectie heeft hij ook de beschikking over de oud-Westlandianen Raymond Baten en Ivailo Staal.
  De Blauw Witte Narren hebben al geoefend bij Hercules en verloren in het Utrechtse met 2-1.  

  Westlandia maakte afgelopen zaterdag ook de eerste minuten van het seizoen en wel tegen het Westlands elftal. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Marko v.d. Knaap. Hij speelde zijn laatste 60 minuten in groen-wit en benutte een pingel. Hij bracht zijn totaal op 701 caps en 96 doelpunten bij het vlaggenschip van de club.

  De groep die er dit seizoen voor moet zorgen dat Westlandia hoge ogen gaat gooien, heeft na afgelopen zaterdag samen 1.347 wedstrijden in het 1e team gespeeld. Doelman Edgar Leerdam en Nick van Vliet nemen daarvan samen al 648 caps voor hun rekening.
  In de wedstrijd tegen het Westlands elftal liet het nieuwe trainersduo Marcel Koning (foto) en Jurgen Faerber 6 spelers hun eerste opwachting maken bij zondag 1.
  Roy van Beek (Sparta R.) luisterde zijn debuut op met een fraaie goal. Ook Roy v.d. Sar (terug van Lyra) scoorde, maar dat deed hij eerder in juni 2018 ook al als junior in de ½ finale van de Westland Cup tegen Westlandia za.
  Desley Bransen scoorde voor het eerst 2x in een wedstrijd van het 1e team. Hij bracht zijn totaal nu op 5 goals in 56 wedstrijden.
  De andere spelers die voor het eerst een "thuiswedstrijd" op de Hoge Bomen speelden waren Tyrone Owusu (Jong ADO Den Haag), Salih Anez, Édouard Duplan (Sparta R.) en Donovan de Groot (HBS). Uit Westlandia JO-19 mocht Kai Verbeek ook ervaring op doen in het 1e elftal

  In de komende weken zal de selectie met oefenwedstrijden tegen

  • hoofdklasser IFC  (thuis woensdag 7 augustus 20:15)
  • 2e divisionist Excelsior M. (uit zaterdag 10 augustus 17:00)  en 
  • 2e divisionist ASWH  (thuis dinsdag 13 augustus 20:00) 

  klaar gestoomd worden voor het echte werk:

  Op 17 augustus wacht op de Hoge Bomen een duel  tegen Zuidvogels (TOTO KNVB beker). 8 dagen later begint de competitie in de 3e divisie zo. bij Hoogland uit Amersfoort


  Fr@