• Westlandia zo. trapt nieuwe seizoen in 4e divisie af bij De Zouaven

24 aug 2022
  • Vanaf de start van de voorbereiding, wordt al uitgekeken naar zondag 28 augustus 2022. Dan kan Westlandia zich gaan revancheren voor de degradatie uit de 3e divisie. Het vlaggenschip begint die dag om 14:00 uur met een uitwedstrijd bij De Zouaven. Het duel staat onder leiding van de heer van Yren uit Zwijndrecht

6 maal eerder waren we te gast in Grootebroek, waarvan 5x voor de competitie. Het laatste treffen is van september 2014 en dus al weer 8 jaar geleden. Niemand van de huidige spelersgroep zal daar waarschijnlijk actieve herinneringen aan hebben overgehouden. Eerder, in mei 2014, speelden we op De Kloet ook nog voor promotie naar de topklasse. We wonnen met 3-2, maar in de volgende ronde sneuvelde op De Hoge Bomen onze droom tegen EDO.

Met De Zouaven ging het vanaf eind 2014 bergafwaarts. Ze daalden zelfs af naar de 2e klasse. Door 2x achter elkaar weer te promoveren, kwam men 2 jaar geleden terug in de hoofdklasse. Vorig seizoen wist men zich ternauwernood rechtstreeks te handhaven. Dit seizoen wil trainer Johan Rutz met een vernieuwde, fitte en gretige selectie gaan strijden om de prijzen. Van de voorbereiding is bekend dat ze o.a. in actie kwamen tegen OFC (1-4),  Ajax za. (0-1) Spirit'30 (9-1) en AFC'34 (1-1).

Westlandia had een zwaar schema in de voorbereiding, maar de resultaten en zeker het vertoonde spel tegen Quick Boys (1-2), Excelsior M. (2-2) en Scheveningen (2-2), stemden tot tevredenheid. Die opgaande lijn werd vervolgens doorgezet tegen BVCB (4-1) en TAC'90 (6-0).

Trainer Cesco Agterberg en zijn staf hebben, tijdens deze wedstrijden en het duel tegen het Westlands elftal, 29 spelers van de zondag en O21 in actie gezien. 5 spelers hebben tot nu toe in al deze oefenduels minuten genaakt. De gescoorde 18 goals werden gemaakt door 12 verschillende spelers en dat is in het verleden nog wel eens anders geweest.

Zondag rond de klok van 4 uur zullen we weten of onze goede voorbereiding ook direct vertaald is naar een goede start van de competitie in de 4e divisie. De laatste weken is bij andere verenigingen wel gebleken dat het niet direct een garantie is voor succes.

Fr@

Eerder gespeelde competitiewedstrijden bij De Zouaven in de hoofdklasse (=nu 4e divisie):
    zo-08. mei-2011 De Zouaven-Westlandia 1-4
    zo-04. sep-2011 De Zouaven-Westlandia 1-1