• Westlandia zo. via een omweg naar de periodetitel?

  23 mei 2024
 • Zaterdag 25 mei kan de zondagselectie zich, voor het eerst sinds lange tijd, belonen met een mooie prijs. Bij winst op Smitshoek pakt Westlandia de 3e periode in de 4e divisie B en mag dan via promotiewedstrijden proberen terug te keren in de 3e divisie. Die cruciale wedstrijd in Barendrecht begint om 15:30 uur en staat onder leiding van de heer Tulen.
  .

  Westlandianen die naar deze uitwedstrijd willen, moeten wel rekening houden met extra reistijd. De A20 bij Vlaardingen is dit weekend in beide richtingen afgesloten. Er wordt geadviseerd om via de A4 bij Den Hoorn richting Rotterdam/Barendrecht te rijden. De sluiproute Maassluis - Vlaardingen, via de Vlaardingsedijk, wordt ernstig ontraden. 

  De laatste tegenstander in de competitie wordt dus Smitshoek. Die ploeg pakte in maart 2024 met 20 punten uit 10 duels de 2e periode, maar had toen al geen echt zicht meer op het kampioenschap. De selectie kon de 3e periode dus gebruiken om gericht te gaan werken aan de nacompetitie met clubs uit de 3e en 4e divisie. Door hun klassering in de 4e divisie B, stuit men in de 1e ronde van de P/d-wedstrijden op de nr. 2 uit de 4e divisie C. Komende zaterdag is voor Smitshoek dus de generale repetitie voor het "toetje", dat woensdag al start.

  Westlandia hoopte in eigen huis tegen SC Feyenoord het fel begeerde ticket te pakken. De Rotterdammers hadden echter aan 1 doelpunt genoeg voor de winst in Naaldwijk. Dat betekende al vóór de start van de 3e helft een fikse kater voor alle groen-witten. 

  Op 25 mei moeten we dus nogmaals vol aan de bak om plaatsing af te dwingen. Bij winst weten we zeker dat we midweeks op De Hoge Bomen aan moeten treden tegen de nr. 15 uit de 3e divisie B. Bij ieder ander resultaat zijn we afhankelijk van puntverlies van concurrent Capelle bij LRC.

  Het wordt dus een spannende middag aan de Smitshoekse Baan. Rond de klok van half 6 zullen we weten of de mannen van Maurizio Ceccucci en zijn staf het seizoen nog een mooi vervolg kunnen geven. 

  Fr@

  -----

  Komende zaterdag slechts een beperkt programma voor de overige selectieteams. (zie hier). 

  • Westlandia za. 1 is al klaar in de competitie en kan nagenieten van het behalen van de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi. Net als in de 1/4 finale tegen FC 's-Gravenzande, waren pingels nodig om HVV uit te schakelen. Op 15 juni speelt zaterdag 1 op het Julianasportpark de finale tegen Forum Sport
  • Er wacht voor de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf nog een mooi affiche. Dinsdag 28 mei vanaf 19:30 uur spelen ze tegen Honselersdijk voor een plaats in de finale van de Westland Accountancy Cup. Winnaar speelt op 8 juni de finale. Beide duels worden gespeeld bij VV Naaldwijk.
  • Zaterdag 2 speelt 25 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het al gedegradeerde Die Haghe komt naar Naaldwijk
  • Westlandia O16 werd afgelopen zaterdag, zonder zelf te spelen, al kampioen van de 5e divisie. Concurrent Sparta AV verloor toen onverwachts bij Spijkenisse. In het slotduel tegen HBS spelen de beloften van Gijs Groenewegen, Mats v.d. Meer, Mats en Laurens v.d. Hoeven nog voor de kers op de taart.  Programma 25 mei 2024  plts thuis plts uit   eerder dit seizoen


  6e Smitshoek 5e Westlandia zo. 1 15:30 Westlandia zo. 1-Smitshoek 1-2
  9e Westlandia za. 2 laatste Die Haghe 2 12:00 Die Haghe 2-Westlandia za. 2 1-3
  kamp. Westlandia O16 3e HBS 09:30 HBS-Westlandia O16 0-1

  Uitslagen 18 mei 2024  plts thuis plts uit   doelpuntenmakers


  5e Westlandia zo. 1 9e SC Feyenoord 0-1 ---
  laatste Hillegersberg 5e Westlandia za. 1 2-5 Jari Lievaart 3x en Tim v.d. Voort 2x
  5e Ter Leede 9e Westlandia za. 2 2-2 Vince Hoek en Thijmen de Jong
  5e Gemert 1e Westlandia O23 3-1 Kaan Uguz
  4e Alphense Boys 6e Westlandia O18 1-4 Jur Datthijn 3x en Delano Kolmus
  4e Spartaan'20 laatste Westlandia O17 1-2 Ouassim al Mokadam 2x