• Winnaar duel Nieuwenhoorn-Westlandia doet in dubbel opzicht goede zaken

  15 feb 2024
 • Na een teleurstellend weekend, waarin Westlandia zo. 1 door Graaf WII VAC werd uitgeschakeld in de 
  beker, staat nu weer een belangrijk competitieduel in de 4e divisie op het programma. Vanaf 14:30 uur neemt het vlaggenschip het, aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis, op tegen Nieuwenhoorn.

  De komende tegenstander staat, zoals bekend, dit seizoen onder leiding van onze vorige trainer Cesco Agterberg. De huidige nr. 11 uit onze competitie sloot de 1e periode met 9 punten als voorlaatste af. In de 2e periode gaat het met zijn team een stuk beter en ze strijden nog mee om deze prijs. Dat komt doordat ze in de laatste 5 wedstrijden 13 punten pakten en géén enkel tegendoelpunt incasseerden. 

  Voor nr. 7 Westlandia waren de afgelopen weken teleurstellend. De volgers van zondag 1 zullen met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijden tegen Forum Sport (HVT), HBS (competitie) en Graaf WII VAC. Afgelopen woensdag streed Westlandia met Honselersdijk voor een plaats in de volgende ronde van de Westland (Accountancy) cup. Bij buurman Naaldwijk hadden de groen-witten een groot veldoverwicht, meer dan genoeg kansen, maar géén goals. Honselersdijk scoorde halverwege de 1e helft wel 1x, waardoor zij naar de volgende ronde gaan.

  Westlandia heeft in P2 evenveel punten als Nieuwenhoorn en is dus ook nog een de race voor een ticket in de nacompetitie voor promotiewedstrijden naar de 3e divisie. Beide teams zullen echter eerst inzetten op de winst om in de ranglijst afstand te nemen van de gevarenzone. De verschillen in verliespunten zijn immers uiterst klein. Op basis van die ranglijst is het verschil tussen de nr's. 5 t/m 13 (=p/D-plaats) namelijk maar 5 verliespunten

  Eerder dit seizoen eindigde het duel tegen Nieuwenhoorn op de Hoge Bomen in 3-2 winst. De statistieken van de uitwedstrijden zijn niet in ons voordeel. Van de 16 eerder gespeelde duels in Hellevoetsluis, wisten we alleen in 2006 te winnen. 7 keer werden de punten gedeeld.

  Rond de klok van half 5 zullen we weten of Westlandia, in de aanloop naar de kraker tegen FC 's-Gravenzande, het tij heeft kunnen keren en goede zaken heeft gedaan voor de (periode-) stand.

  ------

  Westlandia za. 2 speelt komende zaterdag vanaf 15:00 uur in de 2e ronde voor de beker tegen Hoofdklasser VOC 2 in Rotterdam. Vorig seizoen was het team van trainer Hans v.d. Kruk nog verliezend finalist in de districtsbeker.

  Zaterdag 1 en de meeste jeugdselecties geniet van een vrij weekend. Geplande wedstrijden voor komend weekend staan HIER.