• Wordt Wateringseveld/K. tegen Westlandia weer een spectakelstuk?

12 feb 2020
  • Komende zaterdag wacht voor de mannen van trainer Sieme Zijm en Ruud Bijl (foto) de zware uitwedstrijd bij Wateringseveld Kranenburg (WVK). De heer Takacs is door de bond aangesteld om deze mooie derby vanaf 14:30 uur in goede banen te leiden.

WVK presteerde in de eerste 8 wedstrijden van het seizoen het beste van alle ploegen in deze 2e klasse. Zij pakte met 19 punten de 1e periode.
    Wat er daarna aan de Guido de Moorstraat in Den Haag is gebeurd, zal voor velen altijd een raadsel blijven. In periode 2 werd namelijk geen punt meer gepakt en de verdediging was af en toe zo lek als een mandje, met als dieptepunten de 12-0 nederlaag bij Berkel. Trainer Ricky v.d. Berg besloot toen per direct aan zijn stutten te trekken.
    Na 7 wedstrijden in de 2e periode en 0 punten is men van koploper afgezakt naar plaats 9 in 2C.
    Het is de komende maanden voor nieuwe trainer John de Wit zaak om de periodetitel nog te verzilveren.

Westlandia behaalde afgelopen zaterdag een lekker overwinning op RCL en nestelde zich daardoor vaster in het linkerrijtje.  2 spelers speelden voor het eerst een competitiewedstrijd in het 1e team van de zaterdag. Dat waren Thompson Brobbey Awuah en Boy de Soomer. Beide spelers kwamen in de zomer over van het succesvolle Westlandia JO-19.

In 2020 zijn we aanvallend aardig op dreef met 24 goals in 5 wedstrijden. Stefan Bron en Tim v.d. Voort weten het net aardig te vinden en hebben deze competitie allebei al 9x de keeper van de tegenstander gepasseerd.
    In de 2e periode spelen we zelf niet meer mee voor de prijzen mee. Die strijd gaat tussen Valken'68, SVC'08 en mogelijk nog DSO.
    Valken dat komende zaterdag directe concurrent DSO (volgt op 5 punten) op bezoek krijgt, speelt dan mogelijk op 7 maart nog voor deze titel tegen Westlandia op de Hoge Bomen.
    SVC'08 (staat op 3 punten achterstand) speelt zaterdag tegen hekkensluiter DoCoS en gaat begin maart op bezoek bij HVC'10. Het kan dus nog ongemeen spannend worden.

Zoals we uit het verleden weten zijn de duels tussen Westlandia en WVK, (en voorheen natuurlijk ook Kranenburg en Haaglandia) nooit saai.
    Ook de spectaculaire heenwedstrijd op De Hoge Bomen zorgde de 2-1 nederlaag voor genoeg discussiestof zowel tijdens als na de wedstrijd.

Rond de klok van 16:30 uur zullen we weten of er tijden dit duel tussen nr. 9 en 6 in 2B  weer geschiedenis is geschreven.

Zaterdag 2 verloor afgelopen ronde met 2-0 van de koploper ARC.
    Komende zaterdag wacht om 15:00 de belangrijke wedstrijd bij FC Lisse 3. Als de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop bij de nummer laatst de punten pakken, kan afstand genomen worden van de gevarenzone. Het gat met de p/D-plaatsen is maar 3 punten.

Terrein Wateringsveld/K.
    Guido de Moorstraat 35