• Zaterdag 1 gaat naar RCL

13 okt 2021
  • Zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur start Westlandia in de 4e speelronde van de competitie bij RCL. De wedstrijd in Leiderdorp staat onder leiding van de heer Lit.

Het wordt de 5e keer dat we een wedstrijd spelen op sportpark Sportpark De Bloemerd. Bij de competitiewedstrijden houden we elkaar in evenwicht. Beide teams wonnen een keer met 2-1 en 1x was er een puntendeling (1-1). De onderlinge P/d wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse (juni 2016) wonnen de groen-witten met 3-0. Van de huidige selectie hebben Dennis Verbeek en Tim v.d. Voort in het verleden een goal gescoord in Leiderdorp.

Nr. 9 RCL heeft tot nu toe na 3 wedstrijden in de 2e klasse C pas 1x gewonnen. Dat was wel afgelopen zaterdag in de derby bij DoCoS (1-2). Met minimaal verschil werd er eerder verloren van medekoploper Vitesse D (2-3) en Van Nispen (1-2).

Afgelopen dinsdag kwam RCL thuis voor de beker in actie tegen hoofdklasser TOGB. RCL kon niet zorgen voor een stunt. Tot overmaat van ramp moesten 2 sterkhouders van het team uit Leiderdorp met  een blessure naar de kant.

Westlandia streed dinsdag ook voor de districtsbeker op de Hoge Bomen tegen 1e klasser Heinenoord. Met een mooie mix van talenten uit O21 en zaterdag 1 werd er een leuke aanvallende wedstrijd met 4-2 gewonnen. Onze goals kwamen van de voet van Olek (krul in de verre hoek), Lars (afstandsschot), Anthony (intikker) en Dinand (fraaie solo).

Komende zaterdag zullen de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop het weer met de eigen selectie moeten klaren. Uit ervaring weten we dat het een lastige klus gaat worden.

Trainer Hans Kruk en zijn mannen spelen zaterdag in de buurt van Leiderdorp. Vanaf 11:00 strijden zij op Sportpark 't Duyfrak in Valkenburg tegen het 2e team van Valken'68. Beide teams staan direct achter koploper Voorschoten. De winnaar van dit duel behoudt dan de aansluiting voor de 1e periode

De wedstrijd van zaterdag 3 tegen Maasdijk is uitgesteld

Fr@

(foto Roy van Beek; gemaakt door JvdM)