• Zaterdag 1 op bezoek bij CVV Berkel

7 okt 2020
  • Zaterdag 10 oktober vanaf 14:30 uur speelt Westlandia za. 1 in 2C bij CVV Berkel. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs staat o.l.v. de heer Verhoeve. Zoals bekend wordt er geen publiek toegelaten bij dit duel.

Hoe staan wij er voor?

Door het terugtrekken van het 1e team van Wateringseveld/K. en de afgelaste wedstrijden in deze klasse, vertekent de stand behoorlijk.
    Westlandia is één van de 6 ploegen die alle wedstrijden heeft gespeeld. Helaas hebben we in die 3 duels slechts 1 punt behaald.
    In onze eerste 2 wedstrijden zat er (misschien) meer in, maar afgelopen zaterdag tegen UVS hadden we, mede door een snelle achterstand, weinig te vertellen. Met een ruststand van 0-4  kwamen we nog goed weg. In de 2e helft namen de Leidenaren gas terug en stond er gelukkig na 90 minuten maar 1-5 op het scorebord.
    Stefan Bron (foto) wist kort voor het einde te scoren en komt op een totaal van 77 goals.
    Hij is nu samen met Erik van Vliet all-time topscorer van de zaterdagselectie van Westlandia.

Het was overigens de 4e keer dat we een competitiewedstrijd op de Hoge Bomen afsloten met een dergelijke nederlaag. Eerder overkwam het ons tegen RCL, Forum Sport en de amateurs van Volendam.

Ontwikkelingen bij Berkel
    Afgelopen seizoen stond Berkel op 7 maart na 17 wedstrijden met 25 punten op een 5e plaats.

In de bekerpoule met RKDEO, Nootdorp en BVCB gingen vóór aanvang van de competitie alle 3 de wedstrijden verloren.
    Berkel kwam in 2C ook al 3x in actie. Bij Vitesse D. werd verrassend met 1-0 gewonnen. DoCos en Te Werve waren te sterk voor de geel-blauwen. Volgens trainer v.d. Lugt was het in Rijswijk een pover duel, en ging de thuisclub als gelukkigste met de 3 punten aan de haal.

De historie van Berkel Westlandia
    Het wordt de 3e maal in de historie dat we naar Berkel gaan. In april 2009 verloren we in de 4e klasse met 2-0. 10 jaar later wonnen we in de 2e klasse op 19 oktober met 2-1. Stefan Bron scoorde beide goals. Uit het verleden weten we dat Jos Buitenhuis een goalgetter is en dat onze verdediging tot het laatste fluitsignaal scherp moeten blijven om in ieder geval hem van score af te houden.

------------

Westlandia za. 2
    Ook het 3 duel van de mannen van Hans v.d. Kruk ging verloren. Verburch 2 won met 3-0 en Westlandia is nu puntloos hekkensluiter in deze res. 1e klasse.
    Het 2e van HVC'10 is de volgend tegenstander. De Hoekenezen hebben 2x gelijk gespeeld en staan 11e.
    Als de groen-witten weten te winnen, kunnen ze de rode lantaarn overdoen aan de gasten van komende zaterdag.
    De aftrap op de Hoge Bomen is dit keer om 14:30 uur, maar supporters zijn niet welkom.
    Fr@

What do you want to do ?
    New mail