• Zaterdag 1 op jacht naar 1e thuisoverwinning

  23 okt 2019
 • Komende zaterdag vanaf 14:45 uur de 3e thuiswedstrijd in de 2e klasse B voor Westlandia in dit seizoen.
  Na 2 thuisnederlagen in deze competitie zou het voor de selectie én de aanhang welk lekker zijn als tegen SVC'08 de 3 punten bijgeschreven kunnen worden.
  Om een dergelijk resultaat te kunnen bewerkstelligen zullen we wel tot na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lindhout scherp moeten blijven.

  SVC'08 stond namelijk afgelopen speelronde, na de reguliere speeltijd, nog met 5-3 achter tegen DSO. In de toegevoegde tijd wist de Scheveningse VoetbalCombinatie in Wassenaar echter nog gelijk te maken.
  Dat betekent dat ze nu op de 2e plaats staan met 10 punten. Ze scoren gemiddeld 3 goals per wedstrijd, maar krijgen er ook 2 tegen. In de 2 wedstrijden op vreemde bodem hebben ze het maximaal aantal punten van 6 behaald.

  Onze aanvaller Stefan Bron heeft zijn vizier weer op scherp. Voor het eerst sinds mei 2018 bij Zwaluwen'30 uit, was hij 2x trefzeker in een groen-wit shirt. Hij brengt zijn totaal nu op 52 goals voor Westlandia za. 1.
  Stefan was ook de laatste Westlandiaan die in een thuiswedstrijd tegen SVC'08 wist te scoren. Dat was in maart 2017 de enige en ook winnende goal.
  In 2015 speelden we ook 2 thuiswedstrijden in de competitie tegen SVC'08. Helaas gingen de punten toen mee richtig Wassenaar.

  Op dinsdagavond 22 oktober speelde Westlandia in de 1e ronde van de beker tegen de zondagtak van Charlois. Een aantal jongere spelers mocht ervaring op doen in het 1e team. Helaas was de zondag 3e klasser  na 90 minuten te sterk voor de mannen van trainers Sieme Zijm en Ruud Bijl. (2-1; goal Nick Ruigrok),

  Komende zaterdag moet het dus beter en als we van SVC'08 winnen, betekent dat aanhaken in het linkerrijtje. Wie weet zorgt de door John Vollebregt Chrysanten gesponsorde wedstrijdbal ervoor dat de groen-witten ook na afloop de bloemetjes buiten kunnen zetten.

  ----

  Het blijft worstelen om een volwaardig 2e team samen te stellen. Door de krapte van de selectie en blessures, moeten de trainers wekelijks puzzelen en bellen om voldoende man op de been te krijgen.
  Het is dan ook niet verrassend dat het elftal van trainers Hans Kruk en Rob Klop het wekelijks lastig heeft en nu op de laatste plaats in de res. 1e klasse staat.
  Komende zaterdag vanaf 12:00 uur wacht op de Hoge Bomen een zware maar lekkere derby tegen nr. 3 Honselersdijk.

  Fr@

  Foto: Jerichio Valentin stond tegen de spits van Berkel zijn mannetje