• Zaterdag 1 start bij DoCos

  17 sep 2020
 • Zaterdag 19 september om 14:30 uur start Westlandia za. 1 het nieuwe seizoen in de 2e klasse C met een uitwedstrijd bij DoCoS. De wedstrijd op Sportpark Morskwartier in Leiden staat o.l.v. de heer v.d. Perk.

  Hoe staan wij er voor?
  Theo Verbeek is weer terug als hoofdtrainer bij de zaterdagselectie. Dit seizoen wordt hij tijdens trainingen en wedstrijden met raad en daad terzijde gestaan door Rob Klop. 
  Frank Zwinkels en Igor Delfgauw zijn resp. leider en assistent scheidsrechter gebleven. 

  Claire Zwinkels is de nieuwe verzorgster en Jim van Leer neemt nu de 3 keepers van de selectie bij de hand(-schoenen).

  Zaterdag 1 heeft in de voorbereiding nog geen potten kunnen breken. Door vakanties, blessures en/of  schorsingen was het amper mogelijk om in de gewenste samenstelling te spelen. Diverse (nieuwe) spelers moesten, zeker in de bekerwedstrijden, nog wennen aan het niveau. 
  Na VFC (0-5) en DHC (0-3) was afgelopen zaterdag 1e klasser Die Haghe op bezoek. Na een 1-0 voor Westlandia liep de tegenstander, getraind door oud-Westlandiaan Pieter Jongmans, uit naar 1-3. 
  Stefan Bron voorkwam dat we puntloos zouden eindigen in de bekerpoule. Met zijn beide doelpunten die middag, is hij bijna dé topscorer van zaterdag 1. Hij staat nu 2e met 75 goals. Erik van Vliet kan dus in de komende weken zijn leidende positie kwijt gaan raken. 
  Juninho van Ree, die de over is gekomen van Scheveningen, scoorde de aansluitingstreffer. 
  Timothy le Duc (foto) is al een paar seizoenen van vaste waarde voor de zaterdagselectie. Sinds begin september heeft hij de magische grens van meer dan 100 KNVB-wedstrijden in zaterdag 1 gepasseerd.

  Ontwikkelingen bij DoCoS
  Bij de Leidse club zijn ook de nodige mutaties in de selectie te noteren. Trainer Dennis Olman kan naast de spelers die zijn gebleven of teruggekeerd ook een beroep doen op nieuwe leden en overkomende jeugd.
  De trainer zal uitgekeken hebben naar vers bloed, want begin maart 2020 stond zijn team laatste in 2C met slechts 2 overwinningen en 4 gelijke spelen. Het seizoen daarvoor moest handhaving op dit niveau afgedwongen worden via nacompetitie met de 3e klassers. Overigens werd de laatste competitiewedstrijd in maart 2020 wel gewonnen van Wateringseveld/K.
  Net als Westlandia is DoCos uitgeschakeld in de districtsbeker. De laatste bekerwedstrijd bij CWO, eindigde, volgens de verslaggever van de club uit Vlaardingen, doelpuntloos door veel en scherp vlaggen van de assistent-scheidsrechter van de Leidse club. De Westlandianen zijn dus gewaarschuwd.

  De historie van DoCoS - Westlandia
  Vorig jaar november stonden beide teams voor het eerst tegenover elkaar. Door o.a. 2 goals van Stefan Bron won Westlandia met 3-0 in Leiden. De return is vanwege de lock-down niet meer gespeeld

  ------------
  Westlandia za. 2
  Hans v.d. Kruk is trainer gebleven van het 2e team. Dit seizoen heeft hij de luxe dat hij zowel op trainingen als bij wedstrijden kan beschikken over een grote, frisse groep. Peter Hoogerwerf is op wedstrijddagen de verzorger. Johan v.d. Kleij is de assistent grensrechter.

  Uitdaging wordt het om de ingestroomde Westlandianen uit lagere teams, klaar te stomen voor tegenstanders in de res. 1e klasse. De wedstrijden o.a. in de bekerpoule waren daarvoor al een zeer leerzame ervaring
  Zaterdag wordt om 11:00 uur gestart met een lastige wedstrijd bij de beloftes van Valken'68. De club uit Valkenburg won de bekerpoule met tegenstanders als Te Werve 2, Heinenoord 2 en Rijnsburgse Boys 3.

  Fr@
  NB: Op de site van de clubs volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijden en/of de kantine

   
  What do you want to do ?
  New mail
   
  What do you want to do ?
  New mail
   
  What do you want to do ?
  New mail
   
  What do you want to do ?
  New mail