• Zaterdagavond speelt Westlandia al tegen Be Quick 1887

  9 mrt 2023
 • Westlandia zo. 1 komt al op zaterdagavond vanaf 18:00 uur op De Hoge Bomen in actie tegen Be Quick 1887. De heer van Egmond komt namens de bond de wedstrijd leiden.

  Onze gasten uit Haren wonnen afgelopen speelronde overtuigend met 2-0 van het hoog geplaatste Rohda Raalte. De trainer liet na het duel optekenen dat zijn ploeg de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld. Daarbij werden ook de recent overgekomen 3 spelers van Be Quick O21 in het zonnetje gezet.

  De Groningse club profiteerden door deze winst, optimaal van de misstappen van de top 4. Ze namen ook onze 7e plaats op de ranglijst in de 4e divisie over.

  In het weekend van speelronde 7 verbleef Westlandia voor de heenwedstrijd in Groningen. Het was de bedoeling om op zaterdagvond, na de wedstrijd, de 3 punten in de "stad" te gaan vieren. Het liep anders, want na de 1-0 achterstand, kregen we het niet voor elkaar om de compacte verdediging en de keeper van de tegenstander te passeren. Uiteindelijk viel in de 86e minuut de 2-0. De stad Groningen werd wel bezocht, maar minder uitbundig dan men had gehoopt.

  Ook afgelopen ronde bij Heino liep Westlandia zich, volgens de lokale media, stuk op een uitblinkende laatste linie. Na de 1-0 in het begin van de 2e helft, moesten we wat forceren Dat had tot gevolg dat de tegenstander kon profiteren van de ruimtes die noodgedwongen ontstonden. Gedesillusioneerd werd met een 3-0 nederlaag de bus opgezocht. De voorgenomen goede start in P3 was naar de vaantjes.

  Dat Westlandia nu al 9 punten in 4 duels tegen de onderkant van de 4 divisie heeft verspeeld, zal de technische staf en de selectie zeker niet lekker zitten. Komende zaterdag kan men zich voor eigen aanhang revancheren. Rond de klok van 20:00 uur zullen we weten of het onze jongens, met de steun van de 12e man, is gelukt. Daarna is er weer een knallende 3e helft. 

  ----

  Afgelopen zaterdag kwam, van de jeugdselecties, alleen Westlandia O21 in actie. Bij Hercules werd diep in blessuretijd nog 1 punt uit het vuur gesleept. Trainer Corné van Doorn kon, net als een aantal andere collega's dankbaar gebruik maken van spelers van de vrije jeugdselecties. De talentvolle spelers van o.a. O17 en O18 lieten daar een prima indruk achter.

  Komend weekend moeten die beloftes weer aan de bak bij hun eigen teams:

  Programma 11 september 2023

   

  • 13:00 uur MVV Maastricht- Westlandia O21
  • 15:15 uur Alphense Boys - Westlandia O18
  • 12:30 uur Westlandia O17 - PVCV
  • 13:45 uur FC Eindhoven - Westlandia O16

   

  Complete programma staat HIER

  Fr@