• Zaterdagselectie 2019-2020 (update 21 mei)

  21 mei 2019
 • De zaterdag selectie voor het nieuwe seizoen krijgt vorm. 
  Achter de schermen zijn al een aantal gesprekken gevoerd om de spelersgroep voor komend seizoen vorm te geven. Naast presteren op hoog niveau, speelt de zaterdagtak een belangrijke rol in het opleiden van de talentvolle spelers voor het vlaggenschip van Westlandia op zondag. We zijn ook verheugd dat Vince vd Knaap de overstap naar de zondagselectie gaat maken. 
  Sieme Zijm wordt de nieuwe hoofdtrainer van de zaterdagselectie. Ruud Bijl zou volgend seizoen assistent blijven, maar kan e.e.a. niet meer combineren met de thuissituatie. Een opvolger is nog niet bekend.

  De hudige assistent-trainer van zaterdag 2: Hans v.d. Kruk zal volgend seizoen hoofdtrainer worden van die groep. Rob Klop moet noodgedwongen stoppen met  voetballen. Hij zal in het nieuwe seizoen assistent worden bij het 2e elftal.

  De volgende spelers hebben aangegeven dat ze volgend seizoen spelen bij Westlandia en uit willen komen voor de zaterdagselectie: 

  Spelers die bij de zaterdag selectie blijven
  Stijn van Beek, Vince Olsthoorn, Rick van Rijn, Hamza El Yddri, Ricardo v.d. Zalm, Timothy le Duc, Shane Bruinen, Tim vd Voort, Stef Geertsema, Jericho Valentijn,Floris Groot, Rick van Schie, Oualid Faik, Marvin  Vollebregt, Rémy de Bliek, Dennis Verbeek, Danny van Voskuilen, Rick van Zijl en Vince van Hagen
  Aanvulling 26 april: Miquel van Dijk

  Nieuwe spelers uit Westlandia JO-19
  Nick Ruigrok, Brad Luijkx, Sander Lievaart, Samir Benomar, Merveille Lutumba, Padmore Sarfo Mensah en Boy de Soomer.

  Nieuw in de selectie zijn van andere vereniging: 
  Doelman Jari Duijvestijn keert terug na een jaartje Excelsior Maassluis
  Danny de Wit speelt volgend seizoen ook weer bij Westlandia. De oud-speler van Westlandia JO-19 keert, na een uitstapje van 1 jaar bij RKAVV, terug op de Hoge Bomen
  Aanvulling 26 april: Ook Stefan  Bron keert, na één seizoen bij Maasdijk gespeeld te hebben, terug bij de zaterdagselectie. De aanvaller was tot zijn vertrek bij Westlandia goed voor 50 goals in zaterdag 1.

  Afscheid: 
  Vince v.d. Knaap stapt over naar de zondagselectie van Westlandia
  Mike Brouwer en Yordi van Beek hebben na jaren lange trouwe inzet voor Westlandia aangegeven te stoppen met selectie voetbal
  Mauro van Tuijl vertrekt; nieuwe club nog niet bekend.
  Zakaria el Hadioui gaat ook op zoek naar een andere club. Hij is medio maart 2019 gestopt
   

  Na lang wikken en wegen heeft ook aanvoerder Danny Bijl besloten aan het einde van het seizoen te stoppen met selectievoetbal. 

  Aanvulling 22 mei: Revy Verbeek heeft aan de TC aangegeven dat hij volgend seizoen overstapt naar Verburch. Hij is in Poeldijk niet de eerste Verbeek die het Oranjeshirt van het vlaggenschip (al dan niet met druif) zal gaan dragen

  Met een aantal spelers zullen er nog gesprekken gevoerd gaan worden. Zodra er meer bekend is zal dat op de site gemeld worden.

  De technische commissie