• Zaterdagselectie gaat naar Valken'68

  2 okt 2019
 • Westlandia speelt komende zaterdag weer een uitwedstrijd. Voor het eerst in de historie komen de groen-witten in actie op Sportpark 't Duyfrak en wel tegen Valken'68. Vanaf 14:30 uur staat de wedstrijd onder leiding van de heer Van Kommer.

  De groen-witten speelden al wel een keer op De Hoge Bomen tegen de club uit Valkenburg. Dat was op 1 juni j.l in de 1/4 finale van de nacompetitie voor handhaving in de 1e klasse. Mede door een goede eerste helft (3-0), bereikten we met een 4-1 overwinning de 1/2 finale. De rest van het verhaal is bekend en daarom spelen we nu tegen elkaar in de 2e klasse.

  Valken'68 bereikte vorig seizoen de nacompetitie door in de slotfase een goede reeks van 10 wedstrijden neer te zetten. Die lijn hebben ze dit seizoen nog niet door kunnen trekken.
  In de openingswedstrijd werd met 1-0 verloren bij HVC'10. Afgelopen weekend werd er thuis ook niet gescoord en werd het 0-0 tegen Berkel.
  In de poulefase van de beker werd Valken'68 ondanks 4 punten uitgeschakeld. De ploeg scoorde toen wel (6x), maar kreeg er evenveel tegen. 1e klassers VUC en Forum Sport stroomden vanuit die poule door naar de 1e ronde van de districtsbeker.

  Westlandia wist na de winst in de bekerpoule afgelopen zaterdag de draad weer op te pakken in Leiderdorp. Ondanks dat RCL wel een aantal goede kansen kreeg op een beter resultaat, gingen de 3 punten mee naar Naaldwijk. Trainer Sieme Zijm zal zeker te spreken zijn over de wijze waarop zijn spelers dit resultaat wisten af te dwingen.

  Er kan de komende dagen regionaal flink wat water vallen. Kans bestaat dat we, net als bij RCL, uit moeten wijken naar een bijveld, want op het hoofdveld staan geen kunstsprieten.

  Foto: Verdediger Rick van Rijn speelde zaterdag bij RCL voor de 125e keer een KNVB-wedstrijd in Westlandia za. 1. 


  ------
  Aan het improvisatietalent heeft het bij het 2e team afgelopen zaterdag niet gelegen. Ondanks alle pogingen bleek het niet mogelijk een "echte" goalie te vinden die bij de mannen van Hans v.d. Kruk en Rob Klop het doel wilde verdedigen. Noodgedwongen moest er dus 90 minuten lang een veldspeler tussen de palen. Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar kon de 5-1 nederlaag niet voorkomen.
  Komende zaterdag vanaf 11:00 uur nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Met dank aan de KNVB speelt het 2e team ook bij Valken'68.

  Fr@

  Adres Valken'68
  Sportpark 't Duyfrak
  Duyfraklaan 9
  2235SL Valkenburg