• Zaterdagselectie start competitie in 2C

  17 sep 2019
 • Op zaterdag 21 september start Westlandia za. 1 het seizoen 2019-2020 in de 2e klasse C met een thuiswedstrijd tegen Te Werve. Vanaf 14:30 strijden beide teams onder leiding van scheidsrechter Greveling om de eerste 3 punten.
  Beide teams troffen elkaar in seizoen 2017-2018 voor het laatst. Die 2 competitiewedstrijden in de 1e klasse eindigde toen in een puntendeling. Opvallend was wel dat Hamza EL Yddri in beide duels scoorde voor Westlandia. Dit seizoen is hij lid van de club uit Rijswijk.

  Te Werve degradeerde in juni 2017 toen het zich in de verlenging van de 1/2 finale van de nacompetitie liet verrassen door Roda'46.

  Snel terugkeren naar de 1e klasse was misschien wel de doelstelling, maar de concurrentie voor een hoge klassering was groot. Te Werve eindigde afgelopen seizoen daarom slechts op een 8e plaats en speelde in geen enkele periode direct mee om de prijzen.

  Door afgelopen zaterdag met 4-1 te verliezen bij HVV, werd Te Werve op doelsaldo uitgeschakeld in de bekerpoule waarin ook Die Haghe en TAC'90 zo. speelden.

  Westlandia degradeerde een paar maanden geleden ook in de 1/2 finale van de nacompetitie en zal nu de rug weer willen én moeten rechten om het verloren terrein terug te winnen.

  Onze vernieuwde technische en medische staf o.l.v. hoofdtrainer Sieme Zijm heeft er sinds augustus alles aan gedaan om de selectie klaar te stomen voor het echte werk. Het resulteerde in ieder geval in leerzame (oefen-)wedstrijden en winst van de bekerpoule (3 gespeeld 9 punten en doelsaldo 11-0).

  Op papier lijkt de 2e klasse C weer een competitie te gaan worden met mooie, sterke maar ook een aantal onbekende tegenstanders zoals DoCoS, Van Nispen en Kagia.

  De kracht van de concurrentie zal moeten blijken in de onderlinge wedstrijden. Of de eindstanden in de bekerpoules een goed beeld geven, moet afgewacht worden. Diverse verenigingen zullen de poulefase ook benut hebben als verlengstuk van de voorbereiding op de competitie

  Na het laatste fluitsignaal kunnen spelers en toeschouwers in het zonnetje starten met de 3e helft. Als toetje is er vanaf 18:00 ook nog de competitiewedstrijd van zondag 1 tegen FC Lienden. Die voorbeschouwing staat <HIER>.

  De echte liefhebber kan ook al om 12:00 gaan kijken bij de verrichtingen van Westlandia za. 2.

  Onder leiding van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop start het gepromoveerde 2e team in de res. 1e klasse met een thuiswedstrijd tegen SC Monster 2.

  Wie weet tot zaterdag

  Fr@


  Foto: Marvin  Vollebregt.  Geen enkele speler kwam sinds september 2013 vaker in actie in een KNVB duel dan hij (155x)

  Charlois. zo wordt de volgende tegenstander in de beker. We spelen op 22-23 of 24 oktober een uitwedstrijd

  In de gewijzigde opzet van de Sir Winston Cup heeft Westlandia geloot tegen Jong ADO Den Haag uit (12 nov. uit) en Laakkwartier (3 dec.  thuis)