• Zes-punten-duel voor zondag 1 thuis tegen RKVV DEM

  30 okt 2019
 • In de 10e competitiewedstrijd van dit seizoen is Door Eendracht Macht te gast op de Hoge Bomen.
  Vanaf 14:00 mogen de groen-witten, onder leiding van scheidsrechter De Cock, strijden tegen de promovendus uit Beverwijk

  RKVV DEM, dat slechts 52 dagen ouder is dan Westlandia, promoveerde pas in het voorjaar van 2018 voor het eerst in haar bestaand naar de hoofdklasse zo. Daarvoor moest een 2e plaats in de 1e klasse verzilverd worden in een extra nacompetitie. Dankzij het terugtrekken van Jong De Graafschap uit het standaardvoetbal, streed men met HVCH uit Heesch om een extra ticket. Op 24 juni 2018 was het dan eindelijk raak.
  Afgelopen mei werd de club uit Beverwijk direct kampioen van de hoofdklasse A en stroomde dus binnen 1 jaar door naar de 3e divisie zondag.
  De start in deze divisie was veel belovend, maar de laatste 5 wedstrijden waren er uitsluitend nederlagen.
  De eigen verslaggever kopte op de site na de 2-1 nederlaag van afgelopen weekend bij UNA:  "Een koninkrijk voor een scorende spits".  2 weken eerder concludeerde hij, na de nederlaag tegen OSS'20, al dat het nieuwe spelconcept (5-3-2) nog niet tot het gewenste resultaat had geleid. Hij hoopt dat komende zondag de ommekeer komt in Naaldwijk.
  Mogelijk dat hij o.a. de eigen aanvallers van DEM nu extra geprikkeld heeft......


  Dat de mannen van Marcel Koning daar aan mee gaan werken, is echter niet te verwachten.
  Een dagje Limburg en de daar behaalde 3-2 winst bij Groene Ster (een kwartier voor tijd stonden we nog 2-0 achter), zal zeker goed geweest zijn voor de teambuilding. Doelpuntenmakers Melvin Vissers, Patrick Batist (foto) en Roy v.d. Sar (topscorer zondagselectie met 5 goals) scoorden hun 1e competitiegoal van het seizoen (zie hier de beelden van de goals)

  Bij winst van de groen-witten groeit het gat met nr. 16 DEM naar 6 punten en is de kans groot dat we naar het linkerrijtje doorstoten. Steun van de supporters is daarbij zondag zeer welkom.

  Fr@