• Zo kwam er voor Westlandia za1 een einde aan een onbestemd, maar mooi seizoen

  4 jun 2023
 • Zo kwam er voor Westlandia za1 een einde aan een onbestemd, maar mooi seizoen
  Westlandia za 1 – Vitesse Delft 4 – 1 (2 – 1)
  Met een mix van jong en oud trad het elftal van Theo Verbeek en Rob Klop voor de allerlaatste competitiewedstrijd aan tegen Vitesse Delft. Het enige haalbare doel voor de thuisploeg in deze voetbaljaargang was ervoor te zorgen zo ver mogelijk van de degradatieplaatsen vandaan te blijven. Dat was inmiddels gelukt. Ook Vitesse Delft was uit de gevarenzone van degradatie of nacompetitie gebleven.
  Bij de Hoge Bomen-bewoners had deze laatste wedstrijd nog wel een emotioneel staartje. Yordi van Beek en reservekeeper Tim Janssen speelden hun laatste wedstrijd. Yordi stopt bij Westlandia za1 en Tim Janssen staat in het komende seizoen onder de lat bij Vitesse Delft.
  Mooie mix van jong en oud
  Jong en talentrijk: Given Baven, Joe Scholtes, Lennart Paauwe, Rens Grootscholten en Niels van Wingerden
  Niet zo jong meer, maar onmisbaar: Jari Duijvestijn, Timothy Le Duc, Vince Olsthoorn (aanvoerder), Stefan Bron, en Tim vd Voort.
  Snelle voorsprong
  Onze twitteraar Fred twittert:
  ‘6. De topscorer van 2E maakt zijn reputatie waar en schiet nummer 26 van het seizoen in de touwen’.
  De voorbereiding dat al was van Stefan Bron. Hij zorgde voor een niet te missen voorzet en Tim vd Voort schoot de bal binnen.
  Na een ongelukkige actie van Timothy Le Duc werd een vrije trap door Vitesse Delft maar net over het doel geschoten. Na ruim een kwartier ‘werkt de buitenspelval van Westlandia prima’.
  In de 18-de minuut was Vince Olsthoorn met de bal aan de voet driftig in de weer in het strafschopgebied van Vitesse Delft. De keeper voorkwam een doelpunt. Niet veel later schoot Tim vd Voort de bal hard, maar naast het doel.
  Via Dominique Ariës kreeg Vitesse Delft een enorme kans op de gelijkmaker. Jari Duijvestijn was al gepasseerd, maar Sander Lievaart stopte de bal op de doellijn. Met zijn voet.
  Even over het halve uur kreeg Lennart Paauwe de bal in een kansrijke positie. Hij schoot de bal in de handen van de Delftse keeper. Niet veel later, na ernstig geschutter in de Vitesse Delftse verdediging kreeg Tim vd Voort een vrije schietkans. De keeper stopte de bal in een reflex.
  In de 41-ste minuut was het weer bijna raak via Tim vd Voort. Zijn schot met zijn linker kwam niet verder dan de paal. Even later viel de 2 – 0 alsnog.
  ’42. Given Baven scoort 2 – 0 voor Westlandia tegen Vitesse D.’ lezen we op twitter.
  Vlak voor de rust schoot Sander Koeleman (ex FC ’s-Gravenzande) de bal over de muur in het doel. De Westlandianen gingen rusten met een voorsprong van 2 – 1.
  Na de rust kwamen Yordi van Beek en Rick van Rijn
  In het begin van de tweede helft waren er enkele kansen op doelpunten voor Westlandia za1. Lennart Paauwe kreeg een schietkans en Stefan Bron ondernam een lange rush na een diepe bal. Hij schoot in het zijnet.
  ’60. De gemiddelde leeftijd van Westlandia schiet omhoog. Yordi van Beek gaat zijn 118e en laatste wedstrijd in za1 spelen. Ook good old Rick van Rijn gaat weer minuten maken. Uitvallers zijn Stefan Bron en Niels van Wingerden.
  Niet veel later creëerde Tim vd Voort voor zichzelf met enkele onnavolgbare acties een kans die hij ook afmaakte. 3 – 1.
  Roy Duijvesteijn kwam voor Joe Scholtes.
  ’73. Stifie van Yordi van Beek belandt over de keeper helaas op de lat. Tim vd Voort is er als de kippen bij om de 4 – 1 binnen te schieten.’
  In de 85-ste minuut zagen we nog een mooi samenwerkingsverband tussen Given Baven en Roy Duijvesteijn, maar dat resulteerde niet in iets moois als een doelpunt. En Yordi van Beek had vlak voor het laatste fluitsignaal pech. Tim vd Voort legde de bal panklaar voor Yordi. Die zag de mogelijkheid voor een mooie afscheidsgoal in zijn afscheidswedstrijd. Van de Hengel, de keeper van Vitesse Delft wilde niet nog een keer vissen en keerde het schot van Yordi.
  Niet veel later kregen Yordi een applauswissel en bloemen. Ook Tim Janssen kreeg bloemen. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En voor Westlandia za1 voor het einde van het voetbalseizoen 2022/2023.


  JvdM