• Zoet en zuur

  16 sep 2019
 • Westlandia za1 speelde afgelopen zaterdag 14 september zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen  SV Honselersdijk. Deze ontmoeting had een pikant kantje. De laatste keer dat de beide team elkaar op De Hoge Bomen troffen, gebeurde dat op het niveau van de eerste klasse. De thuisploeg stuurde de onthutste Honselerdijkers toen met een nederlaag van 2 – 0 naar huis.

  De ploeg van Sieme Zijm kent een prima voorbereiding met 3 overwinningen in de Transport People nederlaag-serie en twee maal winst in het bekertoernooi en proefde 5x het aangename zoet van de overwinning.

  SV Honselersdijk oefende minder fortuinlijk. De wedstrijd tegen HMSH moet nog uitgespeeld worden, omdat de scheidsrechter vanwege hevige regenval de wedstrijd moest staken.

  De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Er was een schotje van Tim vd Voort en een goede kans voor Stef Geertsema. Hij zag zijn schot uit het doel getikt worden. Na een goede half uur spelen dook Tom van Veen ineens in het strafschopgebied van Westlandia op. Stijn van Beek stopte zijn inzet. Doelpunten waren duur in de eerste helft en de  druiven zuur voor de oranjemannen uit Honselersdijk. Leon de Brabander en Stef Geertsema kwamen ongelukkig met elkaar in aanraking. Leon werd met een brancard van het veld gedragen, zijn grote teen bleek uit de kom. Stef voetbalde door.

  Ook Lars Ammerlaan en Tim vd Voort hadden een ongelukkige clash. Lars verliet geblesseerd aan de schouder het veld. Tim kon verder spelen.

  In de tweede helft maakte Westlandia za1 korte metten met SVH. In 15 minuten werd het 3 – 0. Rick van Schie zorgde voor 1 – 0. Hij schoot de bal binnen, die terugkwam van de keeper, nadat Stefan Bron eerst op doel had geschoten. Tim vd  Voort schoot de 2 – 0 en de 3 – 0 binnen. De derde was een knap doelpunt. Hij ontdeed zich van een verdediger en was met die actie een meter naast het doel en een halve meter van de achterlijn uitgekomen. Hij schoof de bal knap langs de eerste paal in de verre hoek.

  Westlandia za1 kan terugkijken op een prima beker-campagne: 3x winst, 11 doelpunten voor en 0 tegen.

  Komende zaterdag begint het echte werk, de eerste competitiewedstrijd   

  JvdM