• Zondag 1 ontvangt UNA

16 okt 2021
  • Westlandia treft komende zondag vanaf 14:00 uur UNA op de Hoge Bomen. De leidsman voor dit duel is de heer De Brito Roque.

UNA strijdt, sinds de degradatie uit de 2e divisie, mee in de bovenste helft van de 3e divisie. In 104 duels in deze divisie behaalden ze gemiddeld 1,75 punten per duel. Dat was echter niet genoeg om te promoveren. Westlandia staat na 138 wedstrijden op een gemiddelde van iets meer dan 1,55

De ploeg uit Veldhoven won afgelopen zondag met 3-2 van Unitas. In de slotfase moest men dat wel doen met 10 man. Door extra strijd te leveren bleef men dit seizoen in de competitie thuis op Sportpark Zeelst zonder puntverlies.
    Op vreemde bodem was er echter alleen pas winst bij Hollandia. Bij Blauw-Geel'38 (2-3), Hercules (1-4) en ADO'20 (0-3) werden er geen punten gepakt. Naast spelers die vanwege blessures niet inzetbaar zijn, is mogelijk ook het ontbreken van de 12e man bij uitwedstrijden een oorzaak van die slechte reeks.

Afgelopen zondag was er voor ons vlaggenschip een flinke zeperd bij ADO'20 (net als UNA ook 0-3).
    Het wordt een week van hard trainen en, met behulp van de analyses, leren van de gemaakte fouten. We zullen rond de klok van 4 uur zien of trainer Cesco Agterberg (samen met zijn selectie) zijn eerste 3 punter in de 3e divisie heeft binnengehaald. Na het puntverlies in de afgelopen 2 thuiswedstrijden zou dat ook voor de groen-witte aanhang wel lekker zijn.

-------

Westlandia O21 had een vrij weekend. Diverse spelers hebben daarom "vlieguren" gemaakt bij de senioren. Een goede mix van de talenten van O21 en spelers van Westlandia za. 1 schakelden, in een aantrekkelijke wedstrijd, afgelopen dinsdag 1e klasser Heinenoord uit voor de districtsbeker.

Zaterdagmiddag om 12:30 uur gaat op de Hoge Bomen de eigen competitie in de 4e divisie weer verder me een duel tegen de beloftes van MVV'27. De Limburgers verloren de eerste 2 wedstrijden van het seizoen van Quick Boys en Excelsior M. In de resterende 3 wedstrijden pakten ze 7 punten. Be Quick 1887 kon afgelopen speelronde terug richting het verre Groningen met een 4-0 nederlaag. Wie weet kunnen wij de gasten zaterdag ook een vervelende busreis van 2,5 uur naar Maastricht bezorgen??

Fr@

Historie Westlandia - UNA

• zo. 20. mei. '18 Westlandia-UNA 1-3
    • za. 20. okt. '18 Westlandia-UNA 2-4 (o.a. Can Memişoğlu)