• Zondag 1 op bezoek bij promovendus Jos/W.

  7 okt 2020
 • Zondag 11 oktober 2020 speelt Westlandia in Amsterdam. 

  Het duel op Sportpark Drieburg tegen Jos Watergraafsmeer start om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Bouw
  Zoals bekend wordt er geen publiek toegelaten bij deze wedstrijd en zal het vlaggenschip wederom zonder de steun van de groen-witte aanhang op jacht moeten naar de 3 punten. 
  Via de gebruikelijke kanalen zal in de komende dagen meer duidelijk worden over de livestream van deze wedstrijd.
   
  Hoe staan wij er voor?
  Het was voor trainer Marcel Koning afgelopen zondag flink puzzelen. Door blessures kon hij op 5 selectiespelers geen beroep doen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel en er mochten diverse talenten uit de opleiding aansluiten bij de wedstrijdselectie. 
  Dinand Kuhn (foto), die eigenlijk nog speler is van Westlandia O19, pakte tegen DEM zijn eerste basisplaats in een KNVB-duel. Hij debuteerde in maart 2019 al tegen Scheveningen (3-0), maar dat was in het Haaglanden Voetbaltoernooi. 
  Vince van Hagen maakte als invaller afgelopen zondag ook zijn debuut in een officiële wedstrijd van het vlaggenschip. Invaller Nick Ruigrok deed dat al een week eerder bij Gemert. Beide spelers speelden vorig seizoen nog in zaterdag 1 en zijn  dit seizoen gestart in de O21. 
  Uiteindelijk kwamen er 6 Westlandianen, die geboren zijn in deze eeuw, in actie tegen DEM en zij behaalden samen met de routiniers 1 punt (1-1). 

  Ontwikkelingen bij JOS/W.
  In seizoen 2018-2019 keerde onze komende tegenstander via de nacompetitie vanuit de 1e- terug naar de hoofdklasse. Bij de lock-down in maart 2020 stond JOS/W. op een keurige 2e plaats in HKA met 40 punten uit 19 duels.
  Door de uitbreiding van de 3e divisie van 16 naar 18 teams en het wegvallen van FC Lienden en de beloftes van ADO Den Haag, volgde er voor JOS/W.  onverwachts weer een promotie.
  In hun debuut in de 3e divisie werd op eigen veld een punt behaald tegen ADO'20. Er waren nederlagen tegen Unitas (0-4), Hercules (0-2) en Groene Ster (0-1). Afgelopen zondag pakte JOS/W. onverwachts de eerste 3 punter bij UNA (1-0)
  JOS/W. werd al in de 1e voorronde door Ter Leede op strafschoppen uitgeschakeld in de KNVB-beker.

  De historie van JOS/W. Westlandia
  Voor de competitie in de hoofdklasse waren we in de periode 2011-2016 3x eerder te gast in Amsterdam. Beide teams wonnen een duel met 3-2. Het 3e duel werd 1-1.
   
  In augustus 2018 troffen wel elkaar voor het laatst. Door o.a. een goal van o.a. Melvin Vissers (foto) plaatsten we ons toen voor de 2e voorronde van de TOTO-KNVB-beker (2-1 winst). We schakelden vervolgens SteDoCo uit. 
  De ploeg uit Hoornaar is overigens eind oktober weer voor deze beker te gast op de Hoge Bomen 
   
   
  Westlandia heeft nu 7 punten uit 5 wedstrijden en staat op de 8e plaats. JOS/W. heeft 3 punten minder en staat op een p/D-plaats. 
  Door de resultaten van afgelopen weekend is er echt geen peil te trekken op de krachtsverhoudingen in de 3e divisie. Het verschil tussen nummer 2 en 17 is slechts 6 punten. Ieder (doel-)punt kan aan het einde van het seizoen van groot belang zijn. 
   
  ------------
   
  Westlandia O21
  Zaterdagmiddag 3 oktober om 15:45 uur trapt Westlandia O21 af op Sportpark Stadion Esserberg in Haren. Dat betekent voor de jonkies dus een busreis van ruim 6 uur voor een mooi duel bij Be Quick 1887 in de 4e divisie. Het zou dan wel lekker zijn als er op de terugweg 3 punten in the pocket zitten
   
  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De beloftes weten dat er bij goede prestaties kansen zijn om ook op zondag bij het vlaggenschip in actie te mogen komen. Deze extra prikkel kan dus een win-winsituatie opleveren voor de zowel de speler als de club.
   
  Fr@

   

   
  What do you want to do ?
  New mail
   
  What do you want to do ?
  New mail