• Zondag thuis tegen UNA

12 sep 2020
  • Zondag 13  september speelt Westlandia de 1e thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 in de 3e divisie tegen UNA. Het duel op sportpark De Hoge Bomen start om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Voncken.
    Supporters/bezoekers moeten zich wel eerst aanmelden (zie HIER)

Hoe staan wij er voor?
    Onze uitwedstrijd bij OFC ging afgelopen zondag in blessuretijd schlemielig met 3-2 verloren.
    Patrick Batist (foto) gaf in de 1e helft een prima pass op Donovan de Groot die voor de gelijkmaker kon zorgen. Roy van Beek was  de maker van de 2-1. Een rode kaart en kort daarna nog een pingel, deden de groen-witten in de laatste seconden de das om (2-3).
    Patrick is de nieuwe aanvoerder van ons vlaggenschip. Sinds zijn overstap van Haaglandia in augustus 2014, maakt hij, met nog een kort uitstapje naar VVSB,  al voor het 7e seizoen deel uit van de zondagselectie. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, gaat hij in 2020 nog zijn 250e wedstrijd voor Westlandia spelen.
    Met die ervaring heeft hij, als aanvoerder en dus verlengstuk van de technische staf. een belangrijke taak in- en buiten het veld om de jonkies en de andere spelers op te stuwen naar mooie resultaten.

Ontwikkelingen bij UNA
    UNA eindigde vorig seizoen na een moeizame start, in maart 2020 op 6e plaats met 32 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 39 tegen.
    In de beker won UNA met 3-1 van DUNO Doorwerth en mag nu in de 2e voorronde op bezoek bij FC Rijnvogels,
    Afgelopen zondag werd de openingswedstrijd met 3-0 gewonnen van promovendus Hollandia. Alle goals vielen pas in de 2e helft en (de snelheid van) verdediger Louisben Jagt speelde daarin een belangrijke rol.

De historie van Westlandia -UNA
    Westlandia was 3x eerder gastheer voor de ploeg uit Zeelst. Alleen vorig jaar september pakten we 1 punt. In de 3 gespeelde duels moesten wij 8x extra aftrappen. Van de huidige selectie heeft géén van de groen-witten  één van onze 4 goals tegen UNA gescoord.

UNA wordt gezien als één van de kandidaten voor de prijzen in deze 3e divisie. Westlandia wil dit seizoen aanhaken bij het linkerrijtje en zal dus ook vol moeten gaan voor de 3 punten.

------------
    Westlandia O21
    De beloftes debuteerden in de 1e speelronde met een wedsrtijd bij Cambuur. Bij rust stond het 1-0 voor de Friezen. In de 2e helft moest Westlandia het laatste half uur met 10 man verder na 2x geel.
    In de slotfase scoorde Cambuur toen nog 4x.

Zaterdag 12 september nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. De leeftijdsgenoten van Excelsior M. zijn dan te gast op sportpark De Hoge Bomen. Zij wonnen afgelopen zaterdag overtuigend met 5-2 van Hollandia O21 Aftrap tegen de mede-koploper is 12:30 uur.

Fr@
    NB: Op de site van de club volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijd(en) en/of de kantine