• Zondag treft Westlandia De Zouaven

  19 jan 2023
 • Na de winterstop start komend weekend de 4e divisie met speelronde 14. Westlandia neemt het dan thuis op tegen De Zouaven.

  De club uit Grootebroek staat met 14 gespeelde wedstrijden voorlaatste en heeft de laatste 3 duels in 2022 verloren. Men ging de feestdagen in met een 2-0 nederlaag bij Rohda in Raalte. Opvallend is dat 7 spelers van De Zouaven samen pas 14x gescoord hebben in deze competitie.

  25 januari 2015 waren de Noord-Hollanders voor het laatst te gast op De Hoge Bomen. We wonnen toen (in de hoofdklasse A) met 2-1. Eerder wonnen beide teams 2x in Naaldwijk. 
   
  Westlandia heeft een goede winterstop en een mooi trainingskamp achter de rug. In de afgelopen weken werd geoefend tegen TAC'90 (3-3), Dalfsen (4-0) en Poortugaal (0-0). In deze duels kregen ook spelers, die terugkomen van een blessure, de gelegenheid om weer wedstrijdfit te worden In de komende weken kan trainer Cesco Agterberg waarschijnlijk weer een beroep doen op deze sterkhouders.
   
  Zondag vanaf 14:00 uur starten we dus tegen De Zouaven. Voor Westlandia een mooie uitdaging om direct 3 punten te pakken tegen een laag geklasseerde tegenstander. Het verleden leert echter wel dat Westlandia het vaak lastig heeft tegen dergelijke clubs. Zo pakten we in de laatste wedstrijd voor de winterstop pas in blessuretijd 1 punt bij hekkensluiter VKW.
   
  Zondagmiddag, rond de klok van 4 uur, zullen we weten of de inspanningen van de afgelopen weken ook 3 punten hebben opgeleverd.
  -----
  Westlandia O21 had in de voorjaarscompetitie een valse start tegen Spartaan'20. Trainer CornĂ© van Doorn moest echter beroep doen op een aantal jonkies, omdat een diverse talenten o.a. mee waren op trainingskamp met de zondagselectie. 
  Overigens was deze tegenstander ook al in het najaar van 2022 al 2x te sterk voor onze O21. 
  Komende zaterdag spelen de beloftes om 12:30 uur de 2e ronde van de voorjaarscompetitie op Sportpark Voordorp tegen Hercules.
   
  Voor de liefhebbers nog 2 mooie affiches voor komende zaterdag:
  • 15:00 uur Westlandia O18 - Fortuna Sittard.
  • 12:30 uur Westlandia O17 - Willem II
   
  Fr@