• Zonnepanelen actie Westlandia

  4 okt 2020
 • Op de ledenvergadering van 3 februari dit jaar is ingestemd met de financiële kaders voor het plaatsen van 450 zonnepanelen op de daken van de kantine en de kleedkamers. Deze goedkeuring is gedaan onder voorbehoud van twee subsidie mogelijkheden, de BOSA en een gemeentelijke subsidies. Door de corona perikelen heeft alles ‘even’ stilgelegen maar inmiddels zijn wel de subsidies goedgekeurd en heeft het bestuur besloten om de opdracht voor realisatie te verstrekken. In oktober worden de panelen al verwacht!

  Naast de subsidies en een kostenbesparing door de inzet van vrijwilligers bij de realisatie blijft er echter nog een tekort over om de aanleg financieel rond te krijgen. Daarvoor zullen we als vereniging een actie opzetten.


  Investering:
  Subsidies:
  De totale investering om 450 zonnepanelen operationeel te krijgen bedraagt € 157.300,-. Hierin zijn ook diverse aanpassingen aan het elektra voorzieningen meegenomen. Al met al zullen we als verenging ruim 11.000 euro per jaar besparen. De terugverdientijd van de gehele installatie is ongeveer 5,5 jaar. Dat is bijzonder kort, zeker met de gedachte dat we daarna eigenlijk alleen maar geld (blijven) besparen.


  Eigen investering:
  Naast de diverse subsidies zijn er enkele toezeggingen gedaan om de kostprijs te verlagen. De onderconstructie wordt voor de inkoopprijs ingebracht en het plaatsen van de onderconstructie en de panelen kan voor een deel gedaan worden door vrijwilligers. Met name til- en sjouwwerk. Al met al blijft van de totale investering nog ruim € 65.000 euro over wat de club zelf moet financieren. Dat willen we via een actie snel realiseren aangezien de opdracht reeds verstrekt is.

  Sponsoring:
  Om het benodigde bedrag van 65.000 euro binnen te halen hebben we de volgende actie in gang gezet:

  Iedereen (particulier, bedrijf, team) kan één of meerdere panelen sponsoren en de club dus steunen. Voor 150 euro per paneel kan dat en hierbij geldt dat jij of je team (per paneel) een Westlandia-pas krijgt met een tegoed van 50 euro om in de kantine te besteden. Direct na de ledenvergadering waren er al 4 leden die een toezegging hebben gedaan voor 10 panelen. De eerste 40 panelen zijn dus al ‘binnen’.

  Kortom, meld je aan en steun de club door één of meerdere panelen te sponsoren. Voor business-leden kan het natuurlijk via een sponsor-factuur geregeld worden.

  Meld je aan via: zonnepanelen@rkvv-westlandia.nl

  Voor eventuele vragen kun je ook met de coördinatoren bellen of appen:

  Irma van Marrewijk 06 - 222 45 589
  Jules Heemskerk 06 - 144 82 782

  Met vriendelijke groet,
  De zonnepanelencommissie