• Zonnepanelen actie Westlandia

12 mrt 2020
  • Beste leden,

Op de ledenvergadering van 3 februari is ingestemd met de financiële kaders over het plaatsen van 450 zonnepanelen op de daken van de kantine en de kleedkamers van onze mooie club Westlandia. Deze goedkeuring is gedaan onder voorbehoud van twee subsidie mogelijkheden, de BOSA en een gemeentelijke subsidies. Naast de subsidies en een kostenbesparing door de inzet van vrijwilligers bij de realisatie blijft er nog een tekort over om de financiering rond te krijgen. Daarvoor hebben we als vereniging een actie opgezet.

Investering met subsidies en sponsoring:

De totale investering om 450 zonnepanelen operationeel te krijgen bedraagt € 157.300,- euro (inclusief BTW). Hierin zijn ook diverse aanpassingen aan het elektra voorzieningen meegenomen. Al met al zullen we als verenging ruim 11.000 euro per jaar besparen!! De terugverdientijd van de gehele installatie is ongeveer 5,5 jaar. Dat is bijzonder kort, zeker met de gedachte dat we daarna eigenlijk alleen maar geld (blijven) besparen.

Naast de genoemde subsidies zijn er enkele toezeggingen gedaan om de kostprijs te verlagen. De onderconstructie wordt voor de inkoopprijs ingebracht en het plaatsen van de onderconstructie en de panelen kan voor een deel gedaan worden door vrijwilligers. Met name til- en sjouwwerk. Al met al blijft van de totale investering nog € 65.000 euro over om te financieren. Dat willen we via een actie snel realiseren omdat we de panelen in het voorjaar willen plaatsen om al deze zomer voordeel te behalen.

Sponsoring:

Om het benodigde bedrag van 65.000 euro binnen te halen hebben we de volgende actie in gang gezet:

Iedereen (particulier, bedrijf, team) kan één of meerdere panelen sponsoren en de club dus steunen. Voor 150 euro per paneel kan dat en hierbij geldt dat jij of je team (per paneel !!) een Westlandia-pas krijgt met een tegoed van 50 euro om in de kantine te besteden. Direct na de ledenvergadering waren er al 4 leden die een toezegging hebben gedaan voor 10 panelen. De eerste 40 panelen zijn dus al ‘binnen’.

Kortom, meld je (bedrijf) aan en steun de club door een of meerdere zonnepanelen te sponsoren. Voor businessclub leden wordt natuurlijk een sponsor-factuur geregeld.

Meld je aan bij: zonnepanelen@rkvv-westlandia.nl
    Je kan ook bellen of appen met de coördinator, Jules Heemskerk, op 06-14482782

Met vriendelijke groet,