• Zowel de spelers van Westlandia zo. 1 als RVVH azen op de 2e winst op rij

  11 okt 2023
 • Na de broodnodige 2-0 overwinning op Door Samenspel Overwinnen in Zoetermeer, wacht zaterdag voor Westlandia weer een pittige wedstrijd en wel tegen een directe concurrent in het rechterrijtje.
  Om 18:00 wordt op Sportpark De Hoge Bomen afgetrapt tegen nr. 13 RVVH.

  De ploeg uit Ridderkerk wist in de afgelopen speelronde te verrassen door LRC met een 6-3 nederlaag huiswaarts te sturen. De Leerdammers hadden in de voorgaande 4 duels 10 punten gepakt, terwijl RVVH 3x op rij had verloren en pas 4x de keeper van de tegenstander wist te passeren.
  In het spektakelstuk zag trainer Kevin Vink zijn aanwinsten Daan Blij (2x) en Jeremy Moreno (1x) voor het eerst scoren in de competitie. Toeval of niet die doelpuntenmakers waren zijn oud-ploegnoten uit o.a. de periode dat Excelsior M. algeheel amateurkampioen van Nederland werd..

  Dit seizoen zit het op vreemde bodem nog niet mee voor RVVH. Er werd 3x verloren en nog niet gescoord.

  Westlandia tankte dus vertrouwen in Zoetermeer door wéér eens te scoren (Sergi Roelveld en Zion Valies) en voor de 2e keer in deze competitie de nul te houden. Die boost kon onze doelman Jordie van Leeuwen en zijn verdediging zeker gebruiken.
  Met enige regelmaat lezen we ook dat hoofdtrainer Maurizio Ceccucci en zijn staf moeten werken met een jonge groep. Dat kan hij niet veranderen, maar door veel wedstrijden te spelen, pakken ze wel meer en meer ervaring. De 11 basisspelers van afgelopen zaterdag hebben inmiddels samen al gemiddeld ca. 70 duels speeltijd achter hun naam staan. Nieuwkomers Robin Buwalda (4 caps) en Freek van Eijk (12), halen dit wel naar beneden. Na deze 2 spelers volgt verdediger Carel Makobo. Als hij zaterdag in actie komt, zal hij dat voor de 50x doen in een wedstrijd voor het 1e team van de zondag.

  Afgelopen speelronde waren er, zeker voor een aantal clubs in het rechterrijtje, aardig wat verrassend positieve uitslagen te noteren. Westlandia voert dat rijtje nu aan en kan bij winst overstappen naar het linkerrijtje. Na het laatste fluitsignaal van de heer Van Pinxteren zullen we weten of dat lukt en wel door de 2e thuisoverwinning van het seizoen te behalen

  -----

  Afgelopen zaterdag was er meer te vieren op de Hoge Bomen. Westlandia za. 1 werd na de 1-0 winst  op VFC koploper in de 2e klasse D.  De beloftes van de O23 wonnen met 4-0 van Gemert en O18 versloeg directe concurrent JOVZ. met 2-0.

  Komende zaterdag staan de volgende belangrijke wedstrijden op het programma voor de selectieteams:

   

  • 11:45 uur nr.7 Westlandia O16 - nr.8 PVCV 
  • 12:00 uur nr.1 Foreholte - nr.3 Westlandia za. 2
  • 13:00 uur nr.8 WSV - nr.5 Westlandia O15
  • 12:00 uur nr.3 Roda JC - nr.6 Westlandia O18
  • 14:30 uur nr.2 Westlandia O17 - nr.8 UDI'19
  • 14:30 uur nr.3 CION - nr.1 Westlandia za. 1 (voorbeschouwing)
  • 17:45 uur nr. 1 HBS -  nr.3 Westlandia O23