• Zowel za. 1 als 2 voor een derby naar Verburch

  27 sep 2023
 • De laatste officiĆ«le Westlandse derby die Westlandia za. 1 heeft gespeeld, was in februari 2019 tegen Honselersdijk. Komende zaterdag kunnen de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop weer eens een keer aan de bak voor een echter regionale kraker en wel bij Verburch (aftrap 14:30 uur)

   
  Verburch heeft enige jaren geleden er voor gekozen om het vriendenteam, dat op zaterdag speelde, op te schalen naar een prestatief team. De stekker ging daardoor uit de zondagtak, waar Westlandia zo. menig historisch duel tegen heeft gespeeld. De laatste keer dat beide zondagteams elkaar in competitieverband troffen, was een duel in de 2e klasse in april 1999. Mede dankzij de 3-1 winst in Poeldijk werden de groen-witten van trainer Richard Grootscholten toen kampioen.
   
  De zaterdagtak van Verburch promoveerde in 2015 als kampioen naar de 3e klasse. Het heeft tot afgelopen juni geduurd voor de volgende stap genomen kon worden. Dat gebeurde na een indrukwekkende nacompetitie, waarin o.a. werd afgerekend met CWO (3-2) en HVC'10 (3-2). De meeste volgers van het regionale voetbal weten nog wel dat oud-Westlandiaan Vince v.d. Knaap ook in de finale tegen Legmeevogels met 4 goals weer super belangrijk was voor zijn team (5-3).
  Afgelopen zaterdag debuteerde de ploeg van trainer John Zuijderwijk in de 2e klasse. Men heeft de flow van vorig seizoen niet vast kunnen houden, want in een matig duel, wist Vitesse Delft in de slotfase via standaardsituaties het duel met 2-0 te beslissen.
   
  Westlandia za. 1 won wel de openingswedstrijd van het seizoen tegen Neptunus Schiebroek. Stefan Bron opende halverwege de 1e helft op aangeven van Milo Wagner de score. (zijn 100e voor za. 1) en er leek toen nog geen vuiltje aan de lucht. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt. Direct na thee scoorde Jay Geeratz, ook op aangeven van Milo, de 2-1 en dat bleek gelukkig ook de winnende goal te zijn (2-1). Om dat resultaat over de streep te halen, was het vrouwen en kinderen eerst. Aan voetballen kwamen we amper toe. Doelman Tim Janssen hield met een paar knappe reddingen in de slotfase zijn doel schoon.
  Voor de technische staf waren er, zeker in het laatste half uur van dat duel, voldoende leermomenten om mee te nemen naar het trainingsveld.
   
  De heer Moussaoui, is komende zaterdag aangesteld als leidsman. Rond de klok van 16:30 uur zal duidelijk zijn wie een feestje kan vieren met de eigen aanhang,
  ----
   
  Het 2e team van Hans v.d. Kruk en Wim Lentz kwam goed uit de startblokken. In de 1e competitiewedstrijd van het seizoen werd UVS op de Hoge Bomen met 3-0 verslagen (goals Ricky Hodge, Nino Capdevilla en Thomas v.d. Putten). Komende speelronde gaat het 2e ook naar Poeldijk. De aftrap tegen Verburch 2 aan de Arckelweg is om 12:00 uur.
   
  ----
   
  Overige wedstrijden selectieteams op 30 september:
  • 10:00 uur Westlandia O15 - Roda JC
  • 10:00 uur Westlandia O17 - Excelsior M.
  • 12:15 uur Westlandia O23 - ASWH
  • 12:30 uur Westlandia O16 - Fortuna S.
  • 15:00 uur Westlandia O18 - MMV Maastricht
  • 18:00 uur Westlandia zo. 1 - LRC